Зима

Зима
Пролет

13 юни 2017 г.

Пет съвета след раздяла, които не работят

Раздялата никога не е лесна, без значение колко време сте били заедно, какви проблеми сте имали и каква е била причината.

Фактите са си факти, а още по-неприятно е, когато не сте инициирали вие края на отношенията.

В тези моменти е абсолютно нормално да търсим начин, по който да тушираме поне малко болката, а приятелите и хората около нас всячески ни помагат.

Обикновено в този период чуваме всякакви съвети, за съжаление, част от които не помагат.

Представяме ви топ 5 на съветите след раздяла, които не вършат работа.

1. “Времето лекува“


Времето не лекува, работата върху себе си обаче, помага. Вместо да чакате просто така да мине известен период и след това да ви мине магически, по-добре инвестирайте в самообразование. Проучете защо харесвате и ви привлича един тип мъже, как се развиват отношенията и къде грешите вие.

2. „Когато една врата се затваря, друга се отваря“

Всъщност, когато една врата се затвори, няколко може да се отворят и да се треснат с гръм и трясък в лицето ви. Новата връзка не винаги значи, че този път всичко ще е наред, просто защото предишната се е развила кофти. Когато затворите вратата на една връзка, следващата врата може да е далеч от това, което си представяте.

3. „Ако наистина обичаш някого, пусни го да си тръгне“

Ако наистина обичате някого, ще се борите до последно за него. Истина е, че понякога любовта не е достатъчна. Но връзките изискват много работа, компромиси и доказване. Не го пускате, борите се за него.

4. „Ако е било писано, ще стане“


Не, няма. Страхотните връзки не ни се „падат“ просто така. Любовта иска смелост и двама души, които се стараят да бъдат успешни. Ако е било писано, няма да се случи просто така. Това е изключително пасивна позиция, а любовта изисква действие.

5. „Каквото е – такова“

Казването на подобно нещо говори само и единствено за нежелание за поемане на отговорност. Всъщност това единствено ни позволява да останем в същата ситуация и да се справяме със същия проблем.




Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар