Зима

Зима
Пролет

16 юни 2017 г.

Вацлав Клаус: Дошло е времето да подготвим Чехия за излизането от ЕС

"Чехите не бива да бъдат принуждавани да се превърнат в мултикултурно общество."
 
Бившият чешки президент Вацлав Клаус поиска Чехия да излезе от ЕС. 

Това се случи, след като Европейската комисия откри наказателни процедури срещу Чехия, Полша и Унгария за неизпълнение на квотите за разселването на мигранти. 

"Чехите не бива да бъдат принуждавани да се превърнат в мултикултурно общество", заяви той, като отхвърли финансовите санкции на ЕС като средство за натиск.

Прага не се нуждае и не иска парите на ЕС, заключи той и поиска радикално решение: "В крайна сметка има един единствен възможен и необходим изход - дошло е времето да подготвим излизането на страната от ЕС", категоричен е Клаус, който е известен с евроскептичните си възгледи, които не криеше дори по време на президентството си (2003-2013).

Унгария също реагира на санкциите.

"ЕК заселва Европа с мигранти и шантажира страните членки на ЕС, които отказват да приемат мигранти по програмата за разселване", заяви унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

По думите му планът на ЕК е "извънредно опасен" предвид надвисналата над Европа терористична заплаха, тъй като е невъзможно да се разбере кой какъв е сред пристигналите на континента милион и половина нелегални имигранти.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар