Зима

Зима
Пролет

28 юни 2017 г.

ГЕРБ срещу президента

Корнелия Нинова обвини ГЕРБ, че са обявили война на Радев с обвинение без аргументи за корупция
 
Нов скандал между ГЕРБ и президента Румен Радев набира сила от вчера. 

Управляващите обвиниха държавния глава, че не е допуснал техни представители на тържествена среща в общината в Свищов, посветена на 140-годишнината от освобождаването на града от турско робство.

Сред отлъчените депутати бил и шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Днес той излезе с остра декларация, в която обвини президента, че нарушава Конституцията и че се опитва да превърне работните срещи в държавата в семейно парти.

"Задаваме си въпросa дали президентът на страната не каза, че ще е президент на всички българи и ще се противопоставя на опитите за поляризация", каза Цветанов.

Той напомни обвиненията на БСП към Росен Плевнелиев, че като президент разделял нацията, но днес подкрепеният от социалистите държавен глава демонстрирал разединение по тема, в която трябва се показва единство.

Цветaнов призова депутатите да подкрепят възмущението на ГЕРБ от поведението на президента. Той изрази надежда и че Румен Радев ще намери повод и начин да се извини за постъпката си.

Зам.-шефът на ГЕРБ припомни, че никой от досегашните президенти не си е позволявал да не допуска депутати на подобни работни срещи. Той съобщи, че на разговорите на Радев в Свищов не били допуснати и депутатите от БСП заедо с Корнелия Нинова.

Соцлидерката обаче му контрира и обяви, че червената партия остава зад Радев.

"Уважаваме действията на президента Радев и го подкрепяме от първия ден до днес. Вие манипулирате", каза Нинова и показа таблет със снимка от трибуната.

"Ето как всички застанахме - от едната страна на държавния глава съм аз, от другата - вие. Това го видя не само цял Свищов, а цяла България", допълни още Корнелия Нинова.

Тя обвини ГЕРБ, че са обявили война на Радев с обвинение без аргументи за корупция.

"Поставяте въпроса за единение, да застанем общо зад приоритети и принципи като парламентарна република. Но докато говорите това, обявихте война на президентската институция, като без факти го обвинихте в корупция. Обявихте се срещу нас, като ни нарекохте убийци, срещу вас се изправиха майки на децата с увреждания, протест готвят и полицаите", каза още соцдепутатката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар