Зима

Зима
Пролет

28 юни 2017 г.

Арман Бабикян: Върховният управляващ разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

"Голяма част от разговора за НДК стана ясен в социалните мрежи, а не във официалните съобщения на властта."
 
Това каза по „Хоризонт" PR-експертът Арман Бабикян, който изтъкна, че и Лиляна Павлова, и Мирослав Боршош са благодарили на премиера Борисов след срещата.

„Ако трябва да се върнем към комичния елемент, единият от двамата най-видни PR-и на властта - Никола Николов, говореше онзи ден за наглост по отношение на изказването на Мирослав Боршош, а вчера другият - Севделина Арнаудова, пък обясняваше как всичко е приключило с мир, любов и разбирателство. Наистина, доста нерадостна съдба е да обслужваш подобна власт, която през 24 часа има различни становища, но това пък на Борисов не му е за първи път", коментира Бабикян.

Експертът изтъкна, че разногласието между Павлова и Боршош за визията им за разходване на публичен ресурс е трудно обяснимо.

„Трагично, ако не беше комично, защото въпросът за управлението на публичния ресурс, не е на лични разбирания или на представи за света, нито пък е въпрос на творчество и по отношение към изкуството на финансите, тъй като има ясни правила за управлението на публичния ресурс и двамата задължително говорят за прозрачност, но така или иначе, официалното съобщение на министър-председателя, през думите на неговия говорител, прилича на нещо като "развод по взаимно съгласие заради несходство в характерите", като под "характерите" можем да сменим думата с "представи за управление на публичния ресурс", допълни Арман Бабикян и попита риторично.

„Някой разбра ли какво става с управлението на публичните финанси? Не! Единственото, което се разбра, е, че върховният управляващ страната е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат. Решението за смяна на принципала на НДК ще бъде приведено в действие днес след решение на МС, той като това е органът, който трябва да направи промяната в борда, за да бъде възстановен изпълнителният директор", обясни Бабикян.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар