Зима

Зима
Пролет

2 юли 2017 г.

Бетина Жотева с кола от шефа на БНР Александър Велев

Велев решил да я прехвърли на СЕМ от благодарност, че го направили шеф на радиото
 
През последните седмици директорът на БНР Александър Велев настрои цялата журналистическа гилдия срещу себе си, защото поиска да ликвидира „Радио България“, което излъчва на няколко европейски езика. 

„Да го спреш точно преди европредседателството е безумно. Още по-голяма глупост е да закриеш арабската секция в условията на тероризъм“, коментираха за „Галерия“ медийни експерти.

Велев бе смъмрен и от депутатите - той бе извикан в парламентарната комисия по политиките на българите в чужбина и в тази по културата и медиите. Представителите на всички партии, както и Външно министерство, били единодушни, че закриването на радиото ще е грешка. В СЕМ също са на мнение, че програмата трябва да остане.

Шефът се ползвал единствено с подкрепата на скандалната Бетина Жотева. Причината е комична - малко след като СЕМ назначава Велев за директор на БНР, той подарява на регулатора автомобила, на който се е возел предшественикът му Радослав Янкулов. Оттогава колата кара Бетина Жотева. Возилото е марка „Пежо“ с регистрационен номер СА4477КТ. Говори се, че Велев е решил да я прехвърли на СЕМ от благодарност, че го направили шеф на радиото. Освен това веднага купил нов служебен автомобил и този бил излишен. Официално изтъкнал като аргумент, че не се чувствал сигурен и стабилен на пътя с пежото. 


Юристи твърдят, че това е класически конфликт на интереси. Странно е защо колата се ползва точно от Бетина, а не от останалите членове на СЕМ или пък от председателя. 

Но пък е кристално ясно защо Жотева брани като орел Велев въпреки всичките скандали, в които началникът се забърка.


 "Галерия"

Няма коментари:

Публикуване на коментар