Зима

Зима
Пролет

10 юли 2017 г.

Сотир Цацаров: Населението в ромските махали се толерира, защото е нужно като електорат

"Трябва да се спре политическият маркетинг в ромските махали."
 
"Населението в ромските махали се толерира, защото е нужно като електорат."

Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров и призова да се спре с политическия маркетинг.

По думите му напрежението в Асеновград между българи и цигани не е етническо, а е удобно да бъде представено като такова. Според него то е в резултат на дълго толерирано чувство за безнаказаност.

"Това съзнание за безнаказаност не е само в резултат на извършени криминални прояви, а то продължава в тези български градове и села, където в ромските махали се толерира незаконното строителство и ред административни нарушения, на които се гледа по-снизходително", каза Цацаров, цитиран от БТА.

Главният прокурор добави, че именно това население е търсено по време на избори.

"Решението на целия проблем е такова, че нещата трябва да минат в равна мяра за всеки и всяко нарушение да се наказва. Както и да се спре политическият маркетинг в ромските махали", допълни Цацаров.

Главният прокурор припомни и че тази седмица предстои да бъдат повдигнати обвинения на народния представител Манол Генов. А част от неговата дейност е именно купуване на цигански гласове.

Цацаров коментира още, че предстои до 20 юли да бъде поставен своеобразен рекорд за българския наказателен процес. До тази дата трябва да бъде внесен обвинителният акт за КТБ в специализирания наказателен съд, който се състои от 15 хиляди страници. Актът е срещу 19 обвиняеми лица.

Главният прокурор е на посещение в Бургас по повод Конференция на ВСС, която се провежда в морския град.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар