Зима

Зима
Пролет

3 юли 2017 г.

Радев и Борисов – очи в очи

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси."
 
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президентството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на орган срещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост, съобщава Dnes.bg.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар