Зима

Зима
Пролет

18 юли 2017 г.

Стряскаща единадесеторка, която избяга от Примера дивисион

В нея личат имената на трима, вече бивши, играчи на Реал Мадрид
 
Испанското издание AS предложи на своите читатели интересен отбор, съставен от играчите, които напуснаха испанската Ла Лига през настоящия трансферен прозорец. 

Интересно е, че в сформираната единадесеторка личат имената на трима, вече бивши, играчи на Реал Мадрид.

Вратар: Камени (Малага – Фенербахче)

33-годишният врата Карлос Камени напусна Испания след 13 години, през които се превърна в легенда на вратата с екипите на Еспаньол и Малага. Камерунският страж избра да продължи своята кариера в Турския – Фенербахче.

Десен бек: Юри (Реал Сосиедад – Пари Сен Жермен)

След впечатляваща кампания с екипа на Реал Сосиедад, 27-годишният краен защитник на клуба – Юри Берчиче, избра да продължи кариерата си в ПСЖ. Там той ще се събере с треньорът Унай Емери, който също смени Испания с Франция. Интересно е, че испанецът е юноша на английския Тотнъм, където преминава на 17 годишна възраст.

Централен защитник: Рами (Севилия – Марсилия)

Преминалият през Милан, Валенся и Севиля френски централен бранител Адил Рами ще се завърне в родината си, където ще облече екипа на Марсилия. За последно опитният защитник игра във Франция с екипа на Лил преди 6 години.

Централен защитник: Пепе (Реал Мадрид – Бешикташ)

След 10 години в Реал Мадрид, португалският национал Пепе си тръгна от стадион „Сантяго Бернабеу“ след като така и не му бе предложен нов договор. Наближавайки края на своята кариера, бранителят избра да продължи кариерата си в турският гранд Бешикташ

Ляв бек: Мусакио ( Виляреал – Милан)

Играещ като централен защитник, но поставен от дясно в този отбор, аржентинеца Матео Мусакио смени Виляреал с Милан срещу 18 милиона евро. Намиращ се в пика на кариерата си за играч на неговата позиция, от Милано видяха в него едно от многото парчета пъзел по изграждането на новия си тим.

Полузащитник: Камачо (Малага – Волфсбург)


Искан от отбори като Арсенал и Ливърпул през последните няколко години, Игнасио Камачо избра германския Волфсбург за първата си крачка извън Ла Лига. Все пак на сбогуването си с Малага той обеща: „Ще се върна“.

Атакуващ полузащитник: Меса (Лас Палмас – Суонзи)

Още един игра, който предприема първа крачка извън Испания, Роке Меса заяви, че е изпълнил своята мечта да заиграе на Острова, като ще направи това с екипа на уелския Суонзи. Той се надява с добри игри за „лебедите“ да попадне в плановете на Испания за Мондиал 2018.с

Атакуващ полузащитник: Хамес Родригес (Реал Мадрид – Байерн Мюнхен)

Хамес Родригес е категорично най-голямата звезда от единадесетте в този списък. Колумбиецът така и не успя да покаже напълно качествата си в Реал Мадрид и след много спекулации свързващи го най-вече с отборите на Манчестър Юнайтед и Челси, той избра Байерн Мюнхен. В Германия той премина като преотстъпен за две години, като отказа да затвори вратата пред завръщане на ‚Сантяго Бернабеу“.

Нападател: Кастро (Реал Бетис - Гуижу Хенгфенг)

Един от по-интересните и неочаквани трансфери, най-добрият голмайстор в историята на Бетис – Рубен Кастро, реши да напусне отбора на 36-годишна възраст. Той ще премине в китайския Гуижу Хенгфенг поне до началото на 2018, когато ще избере дали да се завърне при „зелено-белите“ или да продължи кариерата си в Азия.

Нападател: Сандро (Малага – Евертън)

Поредният играч напускащ Малага, юношата на Барселона – Сандро Рамирес, премина в Англия, където ще облече екипа на Евертън. Високо ценен от много специалисти, младият нападател се очаква да бъде един от ключовите играчи в тима на Роналд Куман.

Нападател: Мариано (Реал Мадрид – Лион)

Мариано Диас показа завидни качества в малкото минути, които получи в Реал Мадрид през изминалия сезон. Доминиканският нападател сега е готов за редовна игра във френския Лион, където очакванията ще са големи към него след напускането на Александър Лаказет.

Хамес Родригес


Превод: Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар