Зима

Зима
Пролет

6 юли 2017 г.

Имат ли място самолети втора ръка в бойната ни авиация?

Проф. Константинов: България стана моргата на Европа
 
За купуването на нови бойни самолети за авиацията ни се обявиха математикът проф. Михаил Константинов и шефът на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на Bulgaria ON AIR.

"България стана моргата на Европа. Част от катастрофите, които виждаме, са поради това, че нашите автомобили не спират добре", коментира Константинов и допълни, че във ВВС няма място за стари изтребители.

"Тук не става въпрос за избор на марка, а за избор между добри или лоши машини. България не е втора ръка, българската бойна авиация не заслужава машини втора ръка", заяви още математикът в коментар на разногласията между президента, изпълнителната власт и ГЕРБ за купуването на изтребители.

Симеонов каза, че идеята да бъдат закупени нови машини му звучи по-логично, като на човек, който не е специалист. Според него в един парламент, който не прави почти нищо като законодателна дейност, се правят опити времето да се запълва с такива скандали.

По думите му премиерът Бойко Борисов играе ролята на арбитър както и в предишните си мандати, като оставя шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов да води битката с президента Румен Радев.

"БСП, Слави Трифонов и Румен Радев са основните противници на премиера Борисов. Рано или късно той ще трябва да се сблъска с президента, може би на следващите президентски избори", посочи политологът.

По думите му челен сблъсък Радев - Борисов не може да има и остава играта на "доброто и лошото ченге", като президентът е атакуван от партията ГЕРБ в лицето на Цветанов.

"Г-н Цветанов успя да възстанови своя образ, преди няколко години беше тотално демонизиран, сега ще търси проблеми дори там, където ги няма", допълни Симеонов.

Според него атаката към президента цели да го вкара в обяснителен режим. Политологът обаче смята, че до момента Радев, ако е сбъркал, не е сбъркал във важните неща.

"Несъмнено Румен Радев се справи отлично със съставянето на служебно правителство. Ако вземем предвид факта, че нямаше никакъв политически опит преди встъпването си в длъжност, трябва да признаем, че ходовете му бяха успешни", посочи още той.

Михаил Константинов коментира, че двамата първи мъже се държат разумно и е излишно да има сблъсък между тях. Много е важно, за да се запази добрият тон, да няма лични нападки, иначе се късат едни тънки мостове, заяви математикът.



Няма коментари:

Публикуване на коментар