Зима

Зима
Пролет

13 юли 2017 г.

Как Фейсбук съсипва връзките?

Полезна ли е за отношенията социалната мрежа или точно обратното?
 
Прекрасни отношения, невероятни моменти и разбирателство. Перфектната връзка, но не е толкова перфектно всичко. Фейсбук е на среща.

Полезна ли е за отношенията социалната мрежа или точно обратното? Факт е, че скандалите се пораждат именно заради неща който се случват в онлайн пространството. Те изведнъж започват да заемат толкова голямо място в ежедневието и въобще отношенията ни с близки и приятели. Звучи плашещо.

Защо се случва така? Качвайки се в градския транспорт голяма част от пътниците са вглъбени в мобилните телефони, а мнозинството във Фейсбук, който малко по малко замества реалната среда, в която живеем. Това започва да става нашето ежедневие и съответно действията ни в мрежата започват да създават спорове и неприятни ситуации с най-близките ни хора.

Въпросите „Ти защо си харесал снимката на тази?”, „Какъв беше този коментар?”, „Защо не ме поздрави във Фейсбук за рождения ден?”, „Защо не пишеш?” завладяват съзнанието на куп млади хора и това създава излишни неразбирателства и скандали.

Вместо това си задайте въпроса „Какво са правили хората без Фейсбук?” Със сигурност не са живели в пълно спокойствие и разбирателство и е имало други неща, за които да спорят, но точно тези звучат несериозно.



 
Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар