Зима

Зима
Пролет

10 август 2017 г.

Шегаджийски листовки съобщават за "безплатен" градски транспорт в София

Обявленията са върху ламинирани листа и изглеждат като тези, които поставят за промяна в маршрутните линии на превозните средства
 
ЦГМ уведомява своите клиенти по повод сигнали за разлепени листовки за безплатен градски транспорт в София през месеците август и септември, че информацията е фалшива.

"Няма решение на Центъра за градска мобилност или на Столичната община за подобна мярка, нито каквито и да е обстоятелства, които да налагат нейното въвеждане. Напомняме на пътниците в обществения транспорт, че са длъжни да имат редовен превозен документ", се казва в съобщението.

Повод за реакцията на Центъра за градска мобилност са съобщения, закачени по спирките, според които градският транспорт в София ще е безплатен през август и септември. Тези обявления са върху ламинирани листа и изглеждат като тези, които поставят за промяна в маршрутните линии на превозните средства. 
В съобщението пише, че безплатният транспорт е част от кампания "Чиста София”, а целта е намаляване на нивата на прахови частици и серен и азотен диоксид, съобщава Banker.bg.

В края на януари  кметът на столицата Йорданка Фандъкова обяви програма за справяне с мръсния въздух. Като част от бъдещите мерки бяха посочени безплатният градски транспорт и ограничения за движението на автомобили в най-натоварените зони на града при прогнозни данни за трайно превишаване на нормите на фините прахови частици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар