Зима

Зима
Пролет

20 август 2017 г.

Десет мисли, които да помните, когато вашия свят се разпада

Животът  понякога може да стане непреодолим. Светът може да ни засипе с ред предизвикателства и често пъти чувстваме, че всичко около нас се разпада.
 
Работа, пари, семейство, приятели - всичко това може да допринесе за стреса в живота. 

Когато възникнат проблеми и нови предизвикателства, може да почувстваме, че получаваме повече удари, отколкото можем да поемем.

Понякога е така. Но ако сте в състояние да намалите скоростта и да прецените всяка нова ситуация това ще превърне всички трудности в живота ви в нова перспектива. Когато почувствате, че целият свят се разпада, трябва да се научите как да поспрете за малко, да прецените и да осмислите ситуацията.

Когато всичко се разпада, помнете следното:

1. Тази болка е временна

Независимо от това, през което преминавате в момента, независимо дали става дума за парични проблеми, семейни проблеми или емоционален срив, не забравяйте, че болката, която изпитвате, е временна. Няма да трае вечно. Може дори да не трае до края на деня. Ако сте способни да запомните, че е имало време, в което не сте чувствали емоционална болка, ще можете да се справите по-лесно, вместо да се претоварвате.

2. Притеснявайте се по-малко

Тревогата причинява само безпокойство и прави това, което трябва да се свърши по-трудно. Ако установите, че сте притеснени от нещо, за което не можете да направите нищо в момента, опитайте се да се съсредоточите върху стъпките, които трябва да се предприемат, за да се определи какви проблеми или предизвикателства са възникнали. Ако сте загубили работата си и се тревожите за това как ще плащате сметките си, парите в банковата ви сметка няма да станат повече. Вместо да се безпокоите, направете план как да се движите напред. Тръгнете с положителна енергия напред и не се оставяйте да ви погълне негативизма.

3.  Проблемите на други хора не са Ваша отговорност

Докато вашият собствен живот е затрупан с проблеми, трябва да направите крачка назад, като се опитате да не поемате и тежестта от проблемите на други хора. Да бъдеш отворен и на разположение, за да помагаш на другите, когато имат нужда, е добро и положително качество. Трябва обаче да сте сигурни, че поставяте граници и не позволявате проблемите на други хора да станат ваша отговорност.

4. Просто се движете напред


Когато животът ви се разпада, единствената възможна посока е да се придвижвате напред. Дори когато това изглежда невъзможно, трябва да запомните, че е добре да отстъпите малко назад и да опитате пак. Един провал или неравност по пътя не означава, че всички ваши планове трябва да са дерайлирани. Животът може да бъде труден, но вие сте по-силни от предизвикателствата, които той ви подхвърля.

5. Правете това, което се боите ДА НАПРАВИТЕ

Ако животът ви е  пълна бъркотия и сте притиснати в тази ситуация, може би единственият начин да се върви напред, е да се направи точно това, което сте твърде уплашена да направите. Да се страхувате от промяна е естествено, но това в действителност може да ви пречи. Дори да ви се струва невъзможно, поемете дълбоко дъх и скочете. Ще се изненадате как ще се приземите на правилното място.

6. Нормално е да поплачете


Задържането на чувствата ви, особено когато тези чувства изглеждат сериозни, може да предизвика повече стрес и тревожност, отколкото да има положителен ефект. Понякога е добре да поплачеш, когато имаш нужда. Когато нещата се объркат или когато скръбта е силна, естествено е да искаш да плачеш. Отдаването на емоциите ви не ви прави слаба. Често ще откриете, че след като се оставите да плачете, ще бъдете с по-ясно съзнание и ще можете да направите следващата логична крачка по пътя си напред.

7. Практикувайте благодарност

Когато нещата се разпадат, може да е трудно да видите всичко в живота си, което е наред. Отделете миг да помислите за нещата в живота си, които са стабилни и за които сте благодарни. Да умеете да мислите положително ще ви помогне да виждате и решавате проблемите си в перспектива. Ако сте загубили работата си, бъдете благодарни за подкрепата от семейства и приятели. Ако имате семейни проблеми, отделете време, за да оцените вашата половинка.

8. Вие имат власт над ЖИВОТА СИ


Въпреки че понякога може да не изглежда така, не сте контролирани изцяло от звездите. Имате невероятно влияние и контрол върху собствения си живот, дори когато всичко изглежда, като че ли се изплъзва от ръцете ви. Ако всичко става непреодолимо, помнете, че имате властта да направите промяна.

9. Всеки има проблеми

Понякога е хубаво да знаете, че не сте единственият, който преживява трудности. Да си спомните, че има хора, които са преминали през същите бури и дори по-големи, може да ви даде сила да продължите напред. Може да намерите съпричастност и солидарност у други хора, които преживяват същите трудности като вас.

10. Търсете положителното във всяка ситуация

Когато животът се разпада, понякога е трудно да видите хубавата страна на ситуацията. Ако преживявате тежка раздяла, опитайте се да я видите като нова възможност да намерите сродната си душа. Когато загубите работата си, погледнете на това, като на шанс да започнете отново живота си с кариера, за която сте мечтали. Ще се изненадате колко по-спокойни ще се почувствате, след като сте се насили да отделите малко време да се съсредоточите върху цялата положителна енергия около вас и във вас.



Beu.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар