Зима

Зима
Пролет

31 август 2017 г.

Три признака, че страдаме от ниско самочувствие

На един от въпросите, които най-често задаваме помежду си – „Как си?“, отговорът обикновено е „Добре“. 


Дали обаче сме в състояние да кажем „Не съм бил по-добре“ или „Чувствам се прекрасно“?

Когато някой ни попита как сме, дали наистина се интересува или задава въпроса само от любезност? Независимо каква е причината, начинът, по който ние отговаряме, може да даде много ясна представа за самите нас и за това как усещаме живота и колко щастливи сме.

За да разберем как да се почувстваме уверени и наистина с контрол над живота си, следва да се вгледаме по-надълбоко в себе си.

Тези признаци насочват, че е време да променим живота си и да изградим самочувствие.

1. Оплакваме се... много

Лесно се дразним от хора и различни ситуации. Също така бързо намираме някого, когото да обвиним, когато нещата не се получават и се окажем разочаровани. Истината е, че ние сме създателите на собствения си опит.

Може невинаги да имаме контрол върху ситуацията, но можем да изберем как да реагираме.

2. Непрестанно търсим одобрението на околните

Вместо сами да взимаме решенията за себе си и да се доверяваме на собствения си инстинкт, редовно търсим мнението на другите. Ако според тях идеята е добра, тогава имаме потвърждение, че всичко е наред. Щастливи сме, когато другите взимат решения, тъй като за нас това е трудно. Така бягаме от всякаква отговорност, в случай че нещата се объркат.

Това е ясен признак, че увереността ни се нуждае от тласък.

3. Сравняваме се с околните

Когато сме навън, непрекъснато наблюдаваме останалите хора и оценяваме как изглеждат, с кого са, какво правят или какво консумират. Това означава, че трябва да погледнем себе си. Проблемът е, че сме твърде заети да гледаме всички останали, което ни пречи да се фокусираме върху усъвършенстването на себе си. 



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар