Зима

Зима
Пролет

1 август 2017 г.

Навикът - защо да бягаме от него?

Правите неща не защото имате желание, а защото сте свикнали
 
Колко често се хващате да правите нещо по навик?

Отивате някъде по навик, казвате нещо по навик, ходите на работа по навик, срещате се с някого по навик и най-лошото – обичате някого по навик.

Правите тези неща не защото имате желание, а защото сте свикнали. Това води до живот на автопилот, а той е просто безсмислен.

Емоцията отива на заден план, а как тогава можем да се зарадваме на живота, който живеем.

Как да избегнем навика:

1. Замислете се върху това, което правите. Влагайте желание и емоции. Когато тръгвате на работа, го правете с желание и помнете, че е във ваш интерес. Не отивате там заради другиго, а заради вас самите.

2. Ако дадена ситуация не ви харесва и усетите, че просто сте свикнали, направете всичко възможно да я промените. Ако работата не ви харесва, потърсете друга. Ако човекът до вас не е този, от който имате нужда и нямате към него чувства, а по-скоро навик, кажете му го. Не измъчвайте себе си.

3. Помислете си за това как минава един ваш ден. Сетете се за нещата, които правите с желание и тези, които вървят автоматично – автоматично ставате, автоматично отивате на работа, срещате се с хора и пр. Ако ви е по-лесно, напишете ги на един лист, залепете го на хладилника и се постарайте или да премахнете тези навици, ако не са във ваша полза, или да ги превърнете в значими за вас неща.




Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар