Зима

Зима
Пролет

31 август 2017 г.

Превръщат екологията в опасна религия

Опустошителният пожар, който предизвика екологична катастрофа в Пирин, съвсем "удобно" е вилнял по едно от възможните трасета на бъдещата автомагистрала "Струма".
 
От отлично информирани източници разбрах, че това е трасето, за което са настоявали екологичните организации. 

От пет варианта за път през Кресненското дефиле е изгоряла точно гората, през която еколозите искат да се строи. Природата, предпочитана за трасе на магистралата от правителството, не е засегната от пожара. Основният заподозрян за палежа е 30-годишният пастир Костадин Митев, който бил нает от екологична организация, за да се грижи за рядка порода говеда. 

Звучи като конспирация, но според мен повече прилича на ирония. Катастрофа, предизвикана по невнимание, която се превръща в знак. Изобличение на фалшивата зелена религия.

Екологията е модерна религия, която заедно с ЛГБТИ културата (гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални) се налага с методичност и сила като официално вероизповедание с глобална претенция. Ако се усъмниш в глобалното затопляне или аналните удоволствия, изпадаш от живота. Вече и на село няма спасение, щом и овчарите станаха еколози.

Това е дух на безумие, чийто проявления стават все по-абсурдни.

Особено на фона на прагматичния пласт, скрит под камуфлажа на високите каузи. Стотици милиарди за митологията около глобалното затопляне, стотици милиони за преброяване на дивите зайци. Проекти, кампании, пропаганда, масово вдебиляване и промиване на мозъци. При това упражнявано от незначително малцинство над мнозинството. Класическа диктатура. Това, че изглеждат по-модерни от бекапето и капеесес, не ги прави по-добри и не ме топли особено.

Утешителното е, че България е изоставаща страна и този нов и противен световен ред бавно си пробива път у нас.

Родните еколози са част от глобалния мейнстрийм, но все още не са достатъчно силни, за да се превърнат в нещо по-голямо от групи за рекет. Щетите, които нанасят обаче не са за подценяване. Пожарът в Пирин може и да не е причинен нарочно, но е метафора на онова, в което се превръщат декларираните им добри намерения. В това отношение много приличат на другата ударна група, която се изхранва с пари по проекти, но за съдебната реформа - единственият резултат от реформата им бе, че започнаха да пускат предсрочно от затвора убийци, похитители и изнасилвачи.

Плодовете на този тип поведение са налице и говорят красноречиво за природата на тези явления. Независимо, че сред еколозите, както и навсякъде има различни хора, включително и такива, които са честни, с добри намерения и прекрасни мотиви. 


Обикновено последните служат за параван на онези, които въртят парите, но са толкова самолюбиви и запленени да се наслаждават на вътрешната красота на високите си идеи, че дори цял Пирин да изгори, пак няма да разберат, че са използвани. 

Нито да си го признаят.



Явор Дачков, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар