Зима

Зима
Пролет

31 август 2017 г.

Тереза Мей: Аз не съм човек, който се отказва

Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че иска да продължи да управлява след следващите парламентарни избори, които не се очакват по-рано от 2022 г.
 
Тя отхвърли очакванията, че може да напусне поста след Брексит още през 2019 г.

Властта на Мей сериозно пострада заради зле прецененото решение за свикване на предсрочни избори по-рано тази година, което коства на нейната Консервативна партия парламентарното мнозинство и не осигури ясен мандат за стратегията й за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

След като се извини за изборните си грешки, Мей получи временен отдих, а мнозина консерватори се страхуват, че оставката й може да срине крехкото правителство на малцинството и да позволи на Лейбъристката партия да дойде на власт.

Някои консерватори продължават да смятат Мей за временен лидер, докато бъде осъществен Брексит, но тя настоява, че има по-големи амбиции и не възнамерява да се оттегля.

"Аз не съм човек, който се отказва", заяви Мей в интервю за Ай Ти Ви Нюз по време на посещение в Япония.

Попитана в отделно интервю за Би Би Си дали възнамерява да се бори на следващите избори като лидер на консерваторите, тя отговори: "Да . . . аз съм тук за дълго време и това има решаващо значение. Това, към което аз и моето правителство се стремим, е не просто да осъществим Брексит, а да осигурим по-светло бъдеще за Великобритания."

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар