Зима

Зима
Пролет

4 август 2017 г.

Гладни еколози ток сънуват

За разлика от стотици хиляди български семейства стоят по цяло лято на морето без пари и всички ние простосмъртните им плащаме сметката за това...
 
Как според вас трябва да изглежда дивото къмпингуване? 

Един човек, една раница, една гора. Вади си спалния чувал, спи под звездите, хапва консерва боб, прибира си боклука в дисагите и на другия ден нощува в друг лес.

Е у нас цивилизацията отдавна е разширил взора на борещите се за „чиста и свята“ природа. Затова тях в спални чували не можеш да ги навреш. Хората си имат каравани и големи палатки, захранвани с ток и вода, сателитни чинии, барбекюта, генератори за лед и въобще удобства 5 звезди. А какво ги отличава от останалите туристи, които плажуват и мърсят родното Черноморие ли? Просто първите никак не обичат да си плащат за ваканцуването.

Пък и защо е нужно? Няколко протеста и частния имот току плажа се опразва от инвеститори, а борците за зелено само и това чакат – разполагат без пари биваци и кемпери. Токът и водата пък са общински – тоест за всички, няма значение дали си плащаш или не. Важното е рахат да е. 


А той е такъв за малка група „избрани“, които за разлика от стотици хиляди български семейства стоят по цяло лято на морето без пари. И не просто това – всички ние – простосмъртните им плащаме сметката за това. 

А щом мълчим и не сме възроптали срещу това, проблемът си е наш, нали така? Еколозите не ги мислете!
Диво къмпингуващи, които никак не обичат да си плащат за ваканцуването

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар