Зима

Зима
Пролет

20 август 2017 г.

Ford ще плати 10 млн. долара за расова нетърпимост и сексуални посегателства

Част от парите ще бъдат платени на пострадалите служители - жени и работници от афроамерикански произход
 
Скандал, свързван с прояви на разделение на служителите по расови и полови принципи в два от заводите на концерна Ford в Чикаго, ще струва доста скъпо на американския производител, съобщава изданието Automotive News, цитирано от Automedia.bg.

Разследване на американската Комисия за равни възможности в областта на трудовата заетост потвърдило появилите се твърдения за расова нетърпимост и сексуални посегателства. 


Установени са редица нарушение на Закона за гражданските права, като се е оказало, че служителите, които са подали оплакванията, са били подложени на допълнителен тормоз от ръководствата на заводите.

В крайна сметка нещата са били уредени с извънсъдебно споразумение, което предвижда Ford да плати 10,1 млн. долара като глоби и обезщетение. Част от парите ще бъдат платени на пострадалите служители - жени и работници от афроамерикански произход.

От концерна официално съобщиха, че са провели собствено разследване на случая, което е открило нарушения и заради тях част от провинилите се ръководители вече са уволнени. 


За да бъдат избегнати подобни ситуации за бъдеще, Ford стартира 5-годишна програма, която предвижда тренировки и беседи със служителите по тези въпроси.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар