Зима

Зима
Пролет

29 септември 2017 г.

"Дрийм тиймът" на Делян Добрев в Хасково се разпада

Ключови служители на община Хасково хвърлиха оставка в четвъртък малко преди обедната почивка.
 
Секретарят на общината Биляна Димитрова и шефът на финансовата дирекция Росица Гаргова депозираха заявленията си за напускане в деловодството на администрацията. 

И двете заявиха пред радио „Дарик“, че това е личен акт, че не могат да работят с кмета Добри Беливанов.

Оставките на внедрените близки, роднини и познати на Добрев в Хасково реално започнаха още преди три дни. Тогава молби за напускане депозираха двамата заместник-кметове на общината. Тръгнаха си съученичката на видния гербер Милена Трендафилова и Евгени Консулов, кумец освен съученик на Добрев.

В тв участие депутатът от ГЕРБ призна, че е уредил назначаването им, но оправда кадруването си с факта, че те били истински "дрийм тийм", който едва ли не се пожертвал, за да отиде да работи в общината.

Въпреки похвалата за професионализма на близките до Добрев последваха нови оставки.

Ситуацията се заплита, защото не се знае кой ще управлява администрацията в петък.

Според една от хипотезите градоначалник може да бъде определен от подалата оставка Милена Трендафилова, която в момента изпълнява длъжността кмет. Другата версия е местният парламент да определи в петък кой да поеме кормилото на общината. В края на работния ден се очакват още оставки.

Скандалът в Хасково избухна в края на миналата седмица, след като областната структура на ГЕРБ заяви, че се разграничава от кмета Добри Беливанов. Депутатът Делян Добрев, който е и областен координатор на партията, заяви, че бизнесмен на БСП е властовият център в града. Той съобщи, че Добри Беливанов е в близки отношения с бизнесмена Иван Стаматов.

Народната представителка от БСП Елена Йончева пък съобщи, че в Община Хасково е страховито, тъй като администрацията била пълна с роднини на Делян Добрев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар