Зима

Зима
Пролет

21 септември 2017 г.

Роберто Ескобар се закани на „Нетфликс“ да спре сериала за неговия брат

"В момента ние сме в диалог с тях чрез нашите адвокати, за да ни бъдат изплатени един милиард долара. Ако не ги получим, ще закрием това малко шоу..."

Роберто Ескобар заплаши американската компания „Нетфликс“ (Netflix), доставчик на филми и сериали, да спре сериала за неговия брат - известния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар и я посъветва да наеме охрана за защита на своите служители.

Още миналата година 71-годишният Роберто Ескобар поиска от Netflix да плати един милиард долара, защото използва образа на Пабло в поредицата „Нарко“ (Narcos), без разрешение от семейството му.

„Netflix са уплашени. Изпратиха ни дълго писмо със заплахи. В момента ние сме в диалог с тях чрез нашите адвокати, за да ни бъдат изплатени един милиард долара. Ако не ги получим, ще закрием това малко шоу...“, коментира самият той в интервю за „Холивуд рипортър“ (Hollywood Reporter).

Според него името на семейство Ескобар и бранда „Нарко“ са търговски марки, правата над които държат членовете на семейството.

Миналата седмица в Мексико беше застрелян асистентът на продуцента на телевизионния сериал „Нарко“ Карлос Муньо Портал, докато търсеше нови места за снимане.

От Netflix тогава не коментираха дали убийството е свързано с Ескобар, а заявиха само, че държавните органи в Мексико разследват инцидента.


Vesti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар