Зима

Зима
Пролет

4 септември 2017 г.

Как ще се борите с корупцията, като сте част от нея?!

„Вълкът ще съди сам себе си, затова че е ял агнета. Накрая ще отсъди, че е невинен, и толкоз.“

В зората на прехода САЩ ни проводи Ричард Ран да ни излекува шоково от комунизма.


Преди няколко години същият се върна на местопрестъплението и призна пред медии: не смята, че е дал грешни съвети, но смята, че е подценил нивото и размера на корупцията. Сиреч, не е знаел, че сме толкова перверзно крадливо племе.

Ех, г-н Ран, видели сте корупцията в етапа й на медуза, елате сега да видите какъв октопод стана! Оплела е с пипалата си партии, политици, полиция, ДАНСери, данъчни, митници и всички системи и власти. Вече я борим със заседания на Консултативния съвет по национална сигурност.

На 9 октомври президентът Радев ще свика КСНС и ще умуват с ГЕРБ, БСП, ДПС как да борят корупцията. Същите партии, чиито елити корумпясват заедно в общ любовен триъгълник, ще създават законов норматив да се вкарат сами в затвора.

Блажени са вярващите!

За борба с корупцията не е нужна още администрация, която ще влезе в новия орган вече корумпирана, или ще се корумпира в процеса на работа. Нужно е единствено независима прокуратура и неподкупен съд. Пък те да погледнат под лупа отчетите и фиктивните фактури за изразходваните партийни субсидии и да изпратят всички партийни лидери зад телените мрежи. Достатъчно е да си отворят очите за годишните данъчни декларации на политиците. Скромните им спестявания говорят, че милионите им са някъде на друго място, в сметките на подставени лица. При добро желание лабиринтовите прикрития към тях могат да бъдат разкодирани.  Но няма кой да го направи. Съдебната система също е част от корупционната среда и в много моменти главно действащо лице.

Все пак Bravissimo за опита им да имитират борба срещу себе си. Очарователно е! Внася известна свежина на фона на ежедневните еднотипни битови престъпления.

Само да не затъваме в илюзии, че този път наистина ще се справят с корупцията заради нас, техните избиратели. Така ще ни боли по-малко, когато видим, че пак са ни извозили. Корупцията е тяхната виза за безсрочно пребиваване във властта и до коритото с евросубсидиите и няма надежди сами да си сложат прангите на крадливите ръчички. Ще приемат нещо за парлама и за да ударят нежеланата конкуренция, в чийто бизнес са се прицелили.  В края на миналия век битката за преразпределение на територии ставаше със снайпери и трупове, а днес оръжието е антикорупционен  закон. Безкръвно, но далеч по-сигурно.

Доказателството е  Румъния.  Въпреки десетките осъдителни присъди на високопоставени лица, румънската корупция продължава да оглавява докладите на ОЛАФ.

Ние не сме малко зад тях,  но само според официалната статистика. Изглежда сме по-изобретателни в замитане на следи при кражби и пране на пари – ако не е инсцениран фалит на банка, пожар, изпуснат язовир, ще бъде нещо „дребно” като откраднато тефтерче, изнесени секретни документи и пр.  А и адвокатите са ни страшно „печени”, отиграват виртуозно пасовете на прокуратурата и могат да осигурят невинност дори  при пълни самопризнания за извършено престъпление.

Затвореният жизнен цикъл на корупцията гарантира нейната непробиваемост. Тя е кръвоносната система на поредица вторични престъпления, които създават мъгла около основното,  и нито един съд в света не може да ги „хване”.

Всеки един производствен инцидент създава ново огнище за корупция. А у нас авариите не свършват.

Аварии с влакови композиции – назначава се комисия с бюджет да ги разследва. Виновник няма, но „следователите” си пришиват допълнителни джобове.

Помните колко пожари във влакове имаше след първия  във влака за Кардам? Не ви ли се сториха съмнителни тези серийни пожари?  А срутванията в мини с човешки трупове, заради лош контрол и спестени средства за обезопасяване? Отнеха ли на някого концесията, вкараха ли го в затвора?

Че кой да ги облече в раиран костюм, като може да не плащат заплати, да убиват с алчността си хора, но се отчитат редовно на управляващите елити и на оторизираната с избирателно правосъдие система?!

Но проблемът с корупцията не е извънмерното забогатяване на малобройния елит. Проблемът е, че тя изсмуква жизнените сокове на цялото общество – от пеленачето до възрастния болен старец.

Според редица публикации в западни медии, корупцията има пряка връзка със стандарта на живот, демографския срив, миграцията на работна ръка.

Белгийското издание Reconnecting Europe в своя статия от февруари пише, че  работещите българи извън България са повече от работещите в страната. Младите бягат,  раждат децата си извън България и плащат данъците си в други държави. Това предвещава колапс на пенсионната и социалната система, повишаване на данъчната и осигурителна тежест в обозримо бъдеще. И никой не бива да се сърди на бягащите за проявения инстинкт за самосъхранение. Те никога няма да имат възможност за реализация на роден терен.

Тук Корупцията ще продължава да раздава обществените поръчки под масата, да разпределя по партийно-политически съображения свободните позиции в държавните институции и предприятия.

Ще продължава да реди депутатските и общински листи и да изтръсква като паразити почтените хора от тях. Самият Той го призна преди поредните предсрочни избори – не има трябват листи с умни хора, а с известни.

Повечето от известните са известни заради съмнения за корупция или злоупотреба с власт.

Умните и почтените са заплаха за корупцията.  И тя няма да позволи на нито един кадърен и честен човек да проникне в нейната масонска ложа и да я взриви отвътре. 


Антикорупционният закон ще се погрижи да елиминира подобна опасност.

Коментарите в мрежата са със същата насоченост, не излъчват толкова гняв, колкото погнуса:


Ако наистина тръгнат да борят корупцията, оставаме без депутати и правителство.


Вълкът ще съди сам себе си, затова че е ял агнета. Накрая ще отсъди, че е невинен, и толкоз.

Предложените два проекта предвиждат гонка само на служители от горните етажи на властта. А това е добре дошло за служителите от по-долните етажи и рай за служителите в частните фирми. Където има посредничество, има и корупция, независимо от етажа на власт или частния сектор.

За целият преход от 25 и повече години, за 56-ти път ще я борят!!Смешни и жалки!!!

Аз познавам двама, които завинаги могат да изкоренят корупцията. Това са господин Макаров и господин Калашников.

Ще има ефект от КСНС, ако по средата на заседанието влязат шест автоматчика с калашници. Това което остане, няма и да помисли за корупция  поне 5 години!


Система, която не дава шанс и надежда на губещите, е обречена. Сегашната система обслужва само партийните елити. Но когато дълго време няма справедливост, идва тълпата и освен справедливост,  търси мъст и възмездие. Бой се от търпеливия.

Питам: Как ще се борите с корупцията, като сте част от нея, като вие сте лицето на тази корупция?!




Mejdu-redovete.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар