Зима

Зима
Пролет

29 септември 2017 г.

Г-н Премиер, защо взривявате държавата?

Не забравяйте, г-н Премиер, човек, който може да напише за Вас книгата „Шайка...”, ще мине и през Вас, както само той може!

Чудя се малко ли проблеми си има премиерът Борисов, малко ли са му кахърите със скандалите, които гърмят в структурите на ГЕРБ, малко ли са проблемите, които бистри с големите в Европа, та реши да подпали държавата с намерението си да сложи за шеф на Комисията по досиетата Антон Тодоров.

Откакто името на депутата се завъртя в общественото пространство, интернет заклокочи, хората настръхнаха. Съвсем пресен е скандалът му със Сашо Диков, в който Антон Тодоров изрича, не къде да е, а в парламента зловещите закани: „Аз съм по-нагъл и по-брутален от вас и трябва да го знаете!  Ще мина през вас по начина, който зная аз да го правя!”

Тръпки ме побиват всеки път, когато прочета тези думи!

Не ги забравяйте и Вие, г-н Премиер, защото човек, който може да напише за Вас книгата „Шайка...”, ще мине и през Вас, както само той може!

Чух днес един разказ на Георги Кадиев. Прочетете го и Вие и, позволявам си да Ви кажа, спомнете си за Вашата майка. Цитирам го: „Бях с Антон Тодоров в някакво ТВ студио, май в предизборната кампания през 2015 г. Не знам как разговорът завъртя към Фандъкова и Антон Тодоров взе нещо да обяснява за болестта й, което беше просташко, най-малкото защото тя не бе там. После се обърна към мен и изтресе "Вие би трябвало да разбирате, и Вашата майка почина от тази болест". Никога не съм изпадал в такъв ступор в ТВ студио. Нагази с кални ботуши не просто в личното ми пространство, а и в това на майка ми. Попитах го откъде знае и защо се бърка в това. Ухили се точно като ченге, демонстриращо информираността си”.

Този човек, който гази в душите на хората с кални ботуши, „по-нагъл и по-брутален”, който сее омраза, интриги, скандали и злъч, който Ви обруга завинаги, Вие, г-н Премиер, ще го сложите за председател на Комисия, която борави само и изключително с човешки съдби?

Защо?

За да се отървете от него в парламента? Чух такава версия.

А защо го издигнахте за депутат? За да не пише продължението на  „Шайка...? И такава версия чух още по време на кампанията.

А може би го пращате в Комисията, за да удря по БСП, за да се саморазправя с неудобните за Вас по начина, по който само той може, както мнозина подозират. Не искам и да си го помисля!

Просташкото му поведение спрямо президента Радев (което Вие не спряхте, но ефектът от него ще се върне като бумеранг) може да ни се стори детска игра в сравнение с животинския му нагон да мачка, да съсипва хора, които той е приел за врагове или които са му посочени за врагове.

Това е много опасна игра, г-н Премиер! За Вас и за държавата!

Вие много добре знаете произхода, миналото, житейската трагедия и драмата на този човек. Не искам да допусна, че смятате да използвате тези му зависимости, слагайки го на пост, откъдето той ще търси реванш за провалите си и за всеки, който приеме, че го е обидил.

Това не е държавнически подход, г-н Премиер!

Не може да давате власт в ръцете на човек, за когото омразата е хляб.

И който дори не осъзнава това.

Може да Ви звучи пресилено, но за него боравенето с архивите се е превърнало в храна за душата му така, както канибалите имат стръв към човешкото месо.

И Вие му давате оръжието?

Ще се наслаждавате на това, което той ще сътвори?

Спомнете си Нерон!

Ефектът ще е същият?

И още нещо. Чисто политически. В началото на мандата Вие заявихте, че ще търсите консенсус, съгласие, че ще работите в диалог с БСП. Те пък Ви обещаха да Ви подкрепят за националните приоритети. В началото на тази парламентарна сесия г-н Цветанов се обърна към БСП: „Нека бъдем конструктивни. Нека бъдем единни, в началото сме на стабилен мандат”.

Къде виждате конструктивизма в намерението да сложите в ръцете на Антон Тодоров фитил, което г-н Цветанов потвърди като политическо решение на ГЕРБ?

Мислите ли, че този фитил може да породи единство в парламента, съгласие в обществото? Влезте в социалните мрежи и вижте какъв вулкан от гняв кипи? Това ще се стовари върху Вас!

А БСП като нищо ще напуснат залата на парламента, за да не си цапат ръцете с прокарването на този срамен  акт.

Знам какво ще ми отговорите – че архивите са открити, че вече нищо не може да се извади за никого. Така е!  Толкова съдби бяха разбити от тази Комисия, че вече нищо не може да ни учуди.

Но тук има една малка подробност и тя се крие в подхода на Антон Тодоров към разчитането на фактите, в манипулативния коментар на събитията и изкривения анализ на данните. В това е закодирана „перфидността” на великолепния архивар, от когото Вие се възхищавате.

Впрочем, бях изумена, когато преди две години Антон Тодоров, след като беше сипвал дълго време огън и жупел по Вас, изведнъж призна в ефир, че е Ваш съветник, на когото Вие възлагате задачи за елиминиране на хора, които трябва да заемат някакви постове. Дори се беше похвалил как прерязал крилцата на някаква дама, устремила се за ръководен пост.

И той се гордее с това!

Този човек ще пререже крилцата на всеки!  


Това ли искате да използвате?

 „Председателят на Комисията трябва да бъде уважаван и морален човек, с авторитет и политическа хигиена”, посочи пред OFFNews Екатерина Бончева, която два мандата е член на Комисията по досиетата.

Е, сам си отговорете дали Антон Тодоров има тези качества.

Тази Комисия се издържа с нашите данъци.

Защо не ни попитате дали искаме да си даваме парите за една бухалка?

И защо искате да подпалите държавата, г-н Премиер?



 Валерия Велева, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар