Зима

Зима
Пролет

20 септември 2017 г.

Николас Мадуро: Доналд Тръмп е новият Адолф Хитлер

"Агресивната реч на новия Адолф Хитлер в международната политика, г-н Доналд Тръмп, който се смята за владетел на света, беше насочена срещу венецуелския народ."
 
"Доналд Тръмп е новият Адолф Хитлер". 

Това обяви президентът на Венецуела Николас Мадуро, а изказването му бе в коментар за речта на американския държавен глава на 72-рата сесия на Общото събрание на ООН, предава "Дарик".

"Агресивната реч на новия Адолф Хитлер в международната политика, г-н Доналд Тръмп, който се смята за владетел на света, беше насочена срещу венецуелския народ", каза Николас Мадуро.
 

В програмната си реч пред Общото събрание на ООН Тръмп обвини венецуелските власти в диктатура и следване на "провалената социалистическа идеология", която, според него, е довела страната до колапс. Той също така отбеляза, че Вашингтон ще продължи да провежда политика на натиск чрез санкции срещу Каракас.

Преди това венецуелското външно министерство също коментира изказването на Тръмп. Външнополитическото ведомство отбеляза, че думите на американския лидер противоречат на международното право.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар