Зима

Зима
Пролет

20 септември 2017 г.

Унгарското правителство подготвя референдум срещу Джордж Сорос

Премиерът Виктор Орбан обяви Сорос за най-големия враг на Унгария
 
Унгарското правителство обяви, че подготвя нов референдум, този път срещу родения в страната американски милиардер Джордж Сорос, предаде агенция Франс прес. 

Това ще е третото народно допитване в Унгария от 2015 г. Първото бе за връзките "между имиграцията и тероризма", а второто, преди няколко месеца - за ограничаване на влиянието на европейските институции върху страната.

Конкретна дата за новия референдум не бе посочена. Говорителят на унгарското правителство Бенце Тужон се ограничи да каже, че кампанията ще започне следващия месец – половин година преди парламентарните избори, които би трябвало да се проведат през април.

Миналата седмица представител на управляващата консервативна суверенистка партия ФИДЕС заяви, че правителството иска да консултира унгарците за „плана Сорос“.

Това е формула използвана от унгарския кабинет за предполагаем проект на 86–годишния милиардер да вкарва по 1 милион емигранти годишно в ЕС, отбелязва Франс прес. 


Премиерът Виктор Орбан обяви Сорос за най-големия враг на Унгария и поде от началото на годината редица действия за дискредитиране на магната и многото финансирани от него неправителствени организации.
 Джордж Сорос

Няма коментари:

Публикуване на коментар