Зима

Зима
Пролет

6 септември 2017 г.

Направи още една крачка, дори да не виждаш смисъл

Най-важната, най-ценната, най-съществената винаги е онази малка стъпка...
 
Има моменти, в които губим визията за живота, какъвто сме били сигурни, че е. 

Моменти, в които се чувстваме сякаш сме в море и накъдето и да се обърнем не виждаме суша. Моменти на безвремие, в които, обаче, времето продължава да тече. Тогава е много важно да не се отказваме, да не се отчайваме и да продължим целеустремено напред.

Може би всичко, което учим, всичко, което ни се случва – това са части от един пъзел и когато започнем да си изясняваме какво има на тези отделни части, когато осъзнаем напълно уроците си, тогава ще успеем да съберем целия пъзел. И в един миг всичко, което ни се е струвало несвързано, всички случки - добри и лоши, ще се съединят в една съвършена картина. Тогава ще разберем защо ни е било нужно всяко парченце.

Може би лутането от един към друг урок в живота ни, всъщност въобще не е лутане. Може би точно по този начин ще постигнем резултат – като взимаме по малко от всичко, докато получим достатъчно, за да можем да го съединим. Разплиташ малко тук, после малко там, от всяка страна, докато изведнъж това, което преди ти се е струвало невъзможно, сега стане реалност.

Не се бъркайте – най-важната, най-ценната, най-съществената винаги е онази малка стъпка. Тази, която правим, въпреки че ни се струва безсмислено, въпреки че не виждаме резултат, въпреки че вече сме се изморили и ни липсва желание. Онова усилие да станеш по-рано сутрин, да стигнеш докрай със задачата си, да се усмихнеш дори да не ти е ден, но все пак да го направиш въпреки всичко – това е най-важният момент, този, от който зависи промяната, успеха, сбъдването на мечтите ни.

В някои моменти си мислим, че сме паднали, но ние всъщност се намираме по средата на пътя, а там е най-трудно, защото вече си извървял много, но още не виждаш края. Тогава всичко зависи само от една крачка… 


Направи я!

"Когато ти се струва, че всичко около теб се обърква, това значи, че нещо хубаво търси място да влезе в живота ти.", Далай Лама


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар