Зима

Зима
Пролет

30 септември 2017 г.

"Слънчев бряг" е най-предпочитаният курорт през лятото

Националните курорти остават най-предпочитани от туристите през летните месеци.
 
Статистиката показва, че въпреки дебатите, "Слънчев бряг" до момента е реализирал 9% ръст на посетителите. 

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред "Дарик".

"Не бих казала, че е шумен курорт. По-скоро има части, обособени за забавления. Но законът трябва да се спазва от всички", обясни Ангелкова.

Курортът "Албена" отчита ръст от 8 на сто спрямо миналата година, толкова е и увеличението в "Константин и Елена", а "Златни пясъци" е посрещнал с 4% повече туристи. Според министъра на туризма изпращаме успешен летен сезон, който бележи ръст на туристите 8%. Значително увеличение има на посетителите от Великобритания, които са с 31% повече от миналата година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

"България се налага като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го казвам аз, бяхме информирани на среща с водещи туроператори, които правят много детайлни анализи какво намират техните клиенти в дадена дестинация", обясни Николина Ангелкова.

Министърът посочи, че министерството разработва различни дестинации за винен и гурме туризъм, както и балнео и СПА маршрути, за да бъде по-цялостен туристическият ни продукт. 


Ангелкова посочи, че страната ни ще бъде наградена с престижната награда "Сокол", която се присъжда от Обединените арабски емирства за качеството, което предлага туристическата дестинация.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар