Зима

Зима
Пролет

30 октомври 2017 г.

Стефан Данаилов: Да си спомняш сигурно е удоволствие, но и проклятие

"Отдавна ме канят да напиша книга за моя живот. Дълго отлагах, защото смятах, че има достатъчно време пред мен."

Това казва популярният актьор и политик Стефан Данаилов, който най-после склони да разкаже преживелиците си в автобиография.


Тя излиза навръх 75-ия му рожден ден на 9 декември. За тогава е насрочена и премиерата на „Романът на моя живот“ („Книгомания“) в Народния театър.

Книгата е писана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев, на базата на много интервюта, спомени и снимки – от детството до днешни дни.

„На тези години е смешно да мисля за бъдещето. Разтоварвам и подреждам багажа на миналото, за да разбера къде съм в настоящето. И като че ли все пак мечтая за бъдещето, скришом…

Да си спомняш сигурно е удоволствие, но и проклятие. Безброй образи, думи, случки и емоции нахлуват у мен…”, пише в увода на книгата Данаилов.

В „Романът на моя живот“ има всичко: и смешни случки от детски пакости, и любовни истории, и разкази от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности за политическите битки на Стефан Данаилов.

„Мери ми липсва… Пусто ми е. Трябваше да мине известно време от смъртта й, за да напиша тези редове. Страхувах се, че спомените ще ме потиснат. Не е лесно да останеш с тях, те са като призраци. Обръщам се назад едва днес, на 75 години – за да подредя мислите си. Виждам, че не мога да се сърдя на живота си. Той ме е радвал и натъжавал, карал ме е да се усмихвам”, споделя още Ламбо.

Според него много от историите, разказвани за него през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. „Някои са ме белязали, другите съм забравил. Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел. Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума”, откровеничи още актьорът.

На 27 години той става най-известният човек в България покрай сериала „На всеки километър“, така че в книгата става дума и за тежестта на славата.

Специално място е отделено на партньорките му в киното, сред които са Катя Паскалева, Невена Коканова, Доротея Тончева, Виолета Гиндева, Боряна Пунчева, Аня Пенчева и много други. Макар да е дискретен в подробностите и да поставя съпругата си на първо място, Ламбо дава да се разбере, че с някои от тях отношенията са надхвърлили колегиалното партньорство.

„Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените”, признава си Ламбо.

Той не спестява и болезнените си преживявания – заради публичното навлизане в личния му живот и заради загубата на близки хора.

„Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор. Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой. Вие знаете кой стои зад този разказ”, споделя още Стефан Данаилов.

„Романът на моя живот“ излиза за 75-я рожден ден на Данаилов на 9 декември.



 Канал 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар