Зима

Зима
Пролет

27 октомври 2017 г.

Стефан Данаилов: С войните дотук или ние ще сме дотук!

Актьорът-любимец и емблема на БСП, излезе с отворено писмо до критиците на Корнелия Нинова ден преди конгреса на социалистите.
 
"Трудно ми е да повярвам, че столетна партия не може да понесе нито успеха си, нито доверието, което хората ни гласуват, нито бремето да сме ярка, конструктивна, но непреодолима опозиция. 

Някои дори достигат до крайности, да пропагандират колаборация с властимащите, само и само да не сме далече от трапезата им...

Не мога да си обясня каква е тази мания, всеки от „нас" да си мисли, че нашата столетница не може без всеки от „нас", че ако не сме „ние" - другите са само грешници, че можем да служим на хората и Партията, само ако сме в нейното ръководство... и никъде другаде... 

Какво ще кажат на това хората, които без дори да са членове на БСП ни вярват и десетилетия откликват на нашите предложения.

Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа инициатива, че няма визия за развитието на Партията в перспектива, че няма опозиционно поведение.
Вие, другари, имате ли идея, какво всъщност значи това? Мислите ли, че само вот на недоверие, поискан от парламентарната група е достатъчен да олицетвори опозиционно поведение, ако не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?

Убеден съм, че е дошло време да калим търпението си и мъдро да подредим приоритетите си. Някои от нас считат, че младите по традиция вървят до и след нас, но дали не сме пропуснали възмъжаването им, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че „изпитаното в боя поколение" по-малко греши?...
 

Затова войните помежду ни трябва да свършат тук и сега или те ще довършат онова, което не се отдава засега дори на опонентите ни!
 

Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа!" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар