Зима

Зима
Пролет

20 октомври 2017 г.

Бързи новини. Сорос и наддържавната държава.

"Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много се доверихме на ЕС. А тяхна грешка е, че приеха това доверие като слабост и злоупотребиха с него" - каза Путин цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Прав е човекът - нас, източноевропейците все за второ качество човешки материал ни смятат. 


Да си имаме уважението!
 

Или ще сме равнопоставени, или никакви такива западноевропейски лозунги за равенство, пък те да са по-равни от нас.

Австрийците гласуваха против масовата емиграция и раздаването на социал на индивиди, които една пара не се са внесли в хазната. Гласуваха за Курц и партията му, които са открито анти-Меркел позиционирани и дори, под сурдинка, се говори, че Австрия е поела курс към Висшеградската четворка (Полша, Чехия, Словакия, Унгария), особено в частта за „нито един емигрантски крак да не стъпи повече в Европа“.

Мадрид е на път да отнеме автономията на Каталуния.
 

Доста по-елегантен ход, от предшестващите побои на полицията над невинни баби и жени, тръгнали да гласуват на референдум за независимост. Никой не знае как ще завърши каталунската драма, но едно е ясно - боят ще се помни дълго, а единство с бой не се постига. И, като се прибави и йезуитската позиция на ЕС към исканията на каталунците - нещата клонят към уравнение с няколко неизвестни и една огромна обида.

Германия е в особено положение тези дни. Този път в Бундестага ще има 709 депутата. 


Партията на Меркел има само 200 от тях. 
Необходима е коалиция, за да имат мнозинство. Заговори се за коалиция „Ямайка“ (съчетанието на партийните цветове съответства на знамето на тази държава). Към 200 християндемократи добавят 67 зелени и 80 свободни демократи, но пак не се получава мечтаните 355 депутата за мнозинство. Трябва да се добавят и християнско- социален съюз 46 и тогава се получава 200+67+80+46 = 393, което вече е мнозинство в Бундестага.
 

Такава коалиция е вече четворна и не е „орел, рак и щука“ а е „орел, рак, щука и къртица“. Как се управлява такова нещо? И ето, че Меркел заговори за сформиране на правителството чак към Нова година. И, ако това е спечелване на избори, както се изрекламира Меркел след изборите - здраве му кажи!

ЕС намалява рязко финансовата помощ за Турция.
 

На какви основания ЕС ще подпомага финансово Турция не е много ясно - не се е чуло да са член на ЕС. Сигурно иде реч за онези 3 милиарда евро, които ЕС обеща на Турция, за да издържа 2 милиона бежанци, но 2.9 милиарда от тях са вече изплатени и нещата залитат към „пари няма, действайте!“. Туск съобщи, че има договорка за финансирането на Африка, с оглед да спре емиграцията от Африка и африканците да се пренасочат към работни места на континента им. Сигурно, парите пак ще идат в нечий диктаторски джоб, а лодките с африканци ще продължат да щурмуват средиземноморието, но какво да се прави - докато не започнат да им раздават противозачатъчни, вместо пари, така ще е.

Сорос дари на създадената от него фондация „Отворено общество“ 18 милиарда долара. Фондацията му е втората по големина неправителствена организация, след фондацията на Гейтс. Какво нещо само е да имаш пари, нали? - Правиш си наддържавна държава и си прокарваш идеите в световен план.

Разговорите по брексита циклят. На острова вече и на бебетата им писна от разтягане на локуми по темата. Просто, каквото и да ви говорят - става дума за пари. В случая много пари, необходими за гориво на ЕС и бурната му дейност. Последно пазарлъкът беше стигнал от 100 на 20 милиарда евро и Тереза Мей, с половин уста, го обяви, но нищо не се знае - настроенията сред обществеността са, да си тръгнем и да не плащаме нищо. 


Още повече онези, които подписваха влизането на Британия в ЕС, отдавна не са на власт и, сигурно, си пекат дупетата по Карибите, а народецът ще им плаща сега гяволъка.


Радост Даскалова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар