Зима

Зима
Пролет

22 октомври 2017 г.

Ние, жените, не сме кучета

Жените нямат нужда да ги глезят, а най-много нямат нужда да се глезят те самите, ами най-приемливо ще е да си налегнат парцалите, да четат, да работят и да се научат да казват "Сметката!"
 
След монументалната статия на Лияна Панделиева, която не мога сериозно да коментирам, останах с горчиво чувство.
 

Изпитвам огромни трудности да обясня на самите жени, а и на мъжете, че ние не сме кучета. И това, че някой някъде МНОГО ОБИЧА кучето си и дава сърце и душа за него, не значи, че е същото да имаш жена, за която да даваш сърце и душа.
 

Разликата?
 

Ти взимаш решения вместо кучето си. Може да си воден от сляпо обожание, да купуваш на кучето си диамантени купички за пиене, това е твое решение, не е на кучето.
 

Та това, че някой те "глези" ме ужасява. Навява ми мисли за ресане на козина, водене в парка и обезпаразитяване. И ме навява на мисълта за кучешки хотел, когато кучето просто пречи. Ти пак си го обичаш и много ще плачеш, ако умре, но някои неща понякога са по-важни. 

Например екскурзия до Копенхаген.

Говорим за взимане на решения.
 

Говорим за "Скъпа, дай аз ще ти избера колата, че ти нищо не разбираш"
 

Говорим за "Искаш ли 50 лева да идеш да се почерпиш?"
 

Говорим за "Не е ли много късно да излизаш?"
 

Говорим за "Къде ще живеем решавам аз."
 

Говорим за свобода, избори.
 

И някак се опитвам да разбера защо някои хора не искат да са самостоятелни. Защо не им е добре от никого да не зависят. Или защо не им е добре никой да не зависи от тях.
 

Какво ще стане, ако не зависите от никого или никой не зависи от вас? Ще паднете настрани ли?
 

Какво ще стане ако сами взимате решения и се борите за тях? Ще ви излъжат колко струват картофите ли?
 

Какво ще стане, ако се обърнете към себе си, погледнете се в огледалото и се запитате "Аз достоен човек ли съм?" и после тръгнете срещу вятъра, за да станете по-силни и когато остареете да не ви е страх, че сте стари и сами, а да си спомняте за смисления си живот и ако Господ е рекъл ще имате и партньор, който да ви държи ръката и да ви обича.
 

Не знам как да обясня на жените, че няма нужда да ги глезят, а най-много нямат нужда да се глезят те самите, ами най-приемливо ще е да си налегнат парцалите, да четат, да работят и да се научат да казват "Сметката!". 

 
Letiashtata Kozzila Erato

Няма коментари:

Публикуване на коментар