Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2017 г.

"Изнасилената свобода на словото. Но всички си мълчим. И аз си мълча."

"Как едни можем да крещим, а вие мълчите, бе, как?!!!"

Най-гадното и гнусно нещо в цялата история с Виктор Николаев, Антон Тодоров и Валери Симеонов е, че отдавна има създаден прецедент на отношението на властта към медиите. 

Започна с един премиер, който звънеше на главните редактори и на репортерите, за да се кара. Можеше да си го позволи тогава, може и сега. След това се затвърди поведението на политиците към журналистите – ту като на обидена любовница, страдаща от липса на внимание, ту като на сутеньори, прибиращи такса „спокойствие“. 

А това тази сутрин по Нова телевизия е просто естественият завършек на целия процес. И не е само в Нова телевизия. Убедена съм, че всички колеги имаме подобни примери. На същата тази наглост и безпардонност, гримирана във власт. Но всички си мълчим. И аз си мълча. Изнасилената свобода на словото…

Мария Николаева, Фейсбук

Бележка на АФЕРА: 


Е, как едни можем да крещим, а вие мълчите, бе, как?!!! Ние нямаме ли личен живот и лични проблеми, ние нямаме ли нужда от „хляб“ и „масло“, а? Да не би да сме от стомана? 

Защо ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ, след каквато и да е буря в чаша вода относно ТАКА НАРЕЧЕНАТА „свобода на словото“, започва голямото „ДЖурналистическо“ „възмущение“ и „хленчене“, НО! До утре, когато ПАК ще ви звънне Оня по телефона, или някой негов дерибей. До утре, когато ПАК отначало ще се гънете, като червеи под унижението на което днес бе подложен и „храбреца“ Виктор Николаев. 

Да, Мария, ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТОВА НЕ Е НИТО ОТ ВЧЕРА, НИТО ОТ ДНЕС, НО МЪЛЧИТЕ! А мълчанието е ИЗБОР! ИЗБОР! ВСЕКИ ПРАВИ ИЗБОРА СИ САМ! Ако си мишок, значи избора ти е да си мишок, ако си боец, значи избора ти е да си боец. 

Всичко останало е оправдание. И… кинти. С които си продал журналистическата си чест.


Няма коментари:

Публикуване на коментар