Зима

Зима
Пролет

7 октомври 2017 г.

Краят на един "полезен идиот"

С нетърпение чакам мига, в който ГЕРБ ще се раздели с неудобния си говорител, а той ще захване да пише най-новия си роман - „Шайка 3“...
 
ГЕРБ се разграничава от Антон Тодоров! Вече? Партията-възложител се отдръпва от станалия й неудобен глашатай. 

Но мисията му и бездруго е изпълнена. Да се плюе по БСП и Радев – може. Но по журналисти, при това в „наши“ медии – не.

Докато Тодоров разхвърляше слюнки от парламентарната трибуна и правеше долнопробни внушения за БСП и президента, телевизиите го отразяваха охотно. Канеха го по два пъти на ден в студиата си, предоставяха му широка трибуна, от която да произнася присъди, слушаха го с неприкрито злорадство. Той беше мечтаният телевизионен скандалджия, развяващ папки.

Пи(а)р за евтината журналистика!

И сега изведнъж същите тия медии, които отгледаха и насърчиха явлението „Тодоров“, са в потрес от нападките му срещу журналисти. Да не бяхте го канили, драги, нямаше да ви споходи тази беда. „Полезният идиот“ има свойството да е безкомпромисен срещу всеки, дръзнал да му възрази. Той е „пилигрим на свободата“, ако не сте разбрали. „Мумия“, която винаги се завръща. Оръжие, което се обръща срещу ръката, която го използва. Скункс. Като сте го пуснали да пръска зловоние из студиата, неизбежно ще оцапа и вас.

Само че трябва да е ясно – медиите не са жертви на Тодоров, те са негови съучастници. И няма защо да ги жалим. Смешен е тоя плач в защита на свободата на словото, когато сам си злоупотребил със свободата.

Един съвет. Недостатъчно го каните в телевизионните си студиа, колеги. Трябва по-често. Не по два, по пет пъти на ден! Това е турбо оръжие срещу властта! Нали искате да сте смели журналисти?

Показното възмущение не бива да се ограничава до изпълнителя. Вижте кой е поръчителят.



С нетърпение чакам мига, в който ГЕРБ ще се раздели с неудобния си говорител, а той ще захване да пише с плюнки в ефира най-новия си роман - „Шайка 3“. 

Но дали и тогава ще го каните толкова често, колкото сега?


Атанас Добрев, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар