Зима

Зима
Пролет

21 ноември 2017 г.

Красимир Каракачанов: Еколозите да си защитават оранжевата мишка в Люлин планина

"Те са като  Хелзинкския комитет – едни бомбастични приказки и накрая нищо конкретно."
 
Съпредседателят на  "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов обвини еколозите, че се обявяват срещу всеки един голям инвестиционен проект.

"Те са като  Хелзинкския комитет – едни бомбастични приказки и накрая нищо конкретно. Я отидете в Люлин планина, която е разорана от едни млади момчета с десетки бъгита, които всеки ден ходят и карат, където си искат. Къде са еколозите да защитят черния щъркел, бялата лястовица, оранжевата мишка и какви ли не други неща? Няма ги. Защо там не защитят природата, а са против развитието на зимния туризъм", заяви Каракачанов пред БНТ.

Той изтъкна, че в Банско вече имало изградена инфраструктура и с липсата на втори лифт се спира развитието на курорта. Затова българите ходели да карат ски в чужбина. По думите му в случая няма място за отлагане, а "проектът за изграждане на втора кабинка не предвижда и една керемида да се построи".

Каракачанов съобщи, че България ще поиска още оферти за закупуването на боен самолет. До няколко дни ще бъдат изпратени запитвания към още фирми. 


"Амбицията ни е голяма част от работата по бронираната ни машина да се извърши в България", добави министърът.  Освен "Грипен", F16, "Юрофайтър" може да се говори и за F18. Чакаме офертите, след като изпратим писмата към фирмите", добави той.

Каракачанов каза още, че средно с 10% ще се увеличат заплатите в армията, но не се ангажира с конкретна сума.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар