Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2017 г.

Партиите на задкулисието се обединиха под диригентството на Прокопиев

Щели да борят далаверите с обвиняеми и подсъдими

Под диригентската палка на разградския бос Иво Прокопиев, партиите, продукт на политическото инженерство на Командира и олигарсите му се обединиха. 


На иначе помпозна среща днес 4 формации, чиято електорална подкрепа на последния парламентарен вот сумарно едва успя да прескочи границите на статистическата грешка - „Да, България“, ДЕОС, „Зелените“ и ДСБ, обявиха старта на обща инициатива, наречена „Български манифест за Европа“. 

Новата завера, заформена в столичен хотел, е по добре познатата схема "АРГО", финансирана е от Българския Мадоф - Цветан Василев, а манифестът е трети поред шумно прокламиран проект на задкулисието в страната в рамките на последните 4 години след „Харта 2013“ и „Манифест за републиката“ на глашатаите на олигархията Евгений Дайнов и Огнян Минчев. Предните два замряха броени дни, след като бяха обявени.

По думите на проваления правосъден министър и сламен лидер на „Да, България“, придобила известност като „Да(й), България“ Христо Иванов, целта на новия манифест била да събере на едно място експерти, които да облекат със съдържание европейската идея, да върнат страната на правия път към Европа и да спрат „завладяването на държавата“. Лицата, подкрепящи манифеста, който тепърва ще се разработва като „гражданска платформа“ пък били „тънка червена линия срещу далаверата“. Доколко целта на обединението е наистина да бори далаверата или по-скоро да клати институциите в полза на тарторите си олигарси, които бяха изхвърлени от държавната хранилка и сега се пробват отново да се доберат до нея, е показателен фактът, че сред хората, подкрепящи т.нар. манифест, са все марионетки на задкулисието у нас, а също и подсъдими.

Христо Иванов, известен също и с прякора Пинокио заради склонността си към неистините, обяви, че към платформата ще се присъедини БНЗС на бившия военен министър и подсъдим по няколко дела Николай Ненчев. А в залата енергично ръкопляскаше на ораторите бившият енергиен министър и обвиняем по аферата ЕВН заедно с разградския олигарх Иво Прокопиев – Трайчо Трайков. Ръцете си насиняваше от ръкопляскане и дясната ръка на Командира - "джобният генерал" Атанас Атанасов. Експертите, които ще доразвиват платформата също очаквано се оказаха свързани с „тънка червена линия“ с Командира. Сред тях са „партизанинът на Сорос“ и бивш посланик на България в ООН – Стефан Тафров, настоящият Костов евродепутат Светослав Малинов, бившият служебен военен министър Велизар Шаламанов.

Моментът за обявяване на т.нар. Манифест също не е случаен. Новата инициатива на задкулисието е истерична реакция на олигархията на внесените от депутатите от ДПС Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид поправки в Закона за банковата несъстоятелност, спиращи вторичния грабеж на КТБ, а също и подготвяните от работни групи изменения в законодателството на страната, чиято цел е виновните за бандитската приватизация най-сетне да понесат отговорността си като падне давността за престъпленията им. Че прегръдката на ГМО-партиите на олихартията е пряко свързана с тези промени, даде да се разбере и самият Пинокио, който мотивира нуждата от т.нар. Манифест с думите, че се въвеждали закони със задна дата, с което се целяла репресия. Иванов не уточни, че отпадането на давността ще засегне не самите сделки, а само извършителите, при това - само ако с тях са погазени именно законите на страната.

Както лъсна още преди време от стенограмите „АРГО-гейт“, когато същите тези псевдополитици се бяха събрали да обсъждат създаването на ГМО проекта „Да(й), България“ и да издигат кандидат за президент, източникът на сивото им финансиране е ясен и добре познат.

Скъпите зали и скъпите екстри за сбирките на новата коалиция плаща не кой да е, а оплакващият се от запори и натиск олигарх Иво Прокопиев, зад него обаче стоят и още по-големи спонсори, чиито интереси има за цел да брани новата дружина. Те са добре известни – Българския Мадоф Цветан Василев и неговият ортак ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев, подсъдим по „Захарната афера“, заедно с Газовия барон Сашо Дончев и Господаря на хапчетата Огнян Донев, който непрекъснато да увеличава лекарствената си империя и чиито баща е бил от ДС. От ДС са били още и майката и бащата на Прокопиев, а сламеният лидер Христо Иванов е от знатния род Бойкикеви, но го крие и вече не използва тази си фамилия. 


Това е още едно доказателство за връзката между всички тези задкулисни играчи. Сбирката на слугите на олигархията не е и случайна и това личи от думите на Иванов, който заяви, че манифестът е нужен, тъй като се въвеждат закони със задна дата с цел репресия. Всъщност нуждата от новата коалиция е породена от факта, че олигархията е в тотална истерия от внесените поправки в Законопроекта за банковата несъстоятелност, с които ще се разкрият виновниците за вторичното разграбване на КТБ, а с връщането на разграбените активи, ще секне и кранчето за финансирането на същите тези псевдопартии.
 

Това задкулисие от „АРГО-гейт“ е създало и
свой частен съд, оглавяван от Лозан Панов – съдията с мераци за политик, чиито цели са да клати съдебната система у нас. Това е ясно и от факта, че в петък марионетката на олигархията беше активизиран да хули и атакува Спецсъда, където се гледат делата срещу господарите му. 


Прокопиев е силно притеснен от решението на големите партии да отпадне давността за разследването на приватизацията, тъй като едни от най-големите приватизационни сделки от времето на Костов, са тези, с които олигархът получи „Каолин“ и „Дамяница“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар