Зима

Зима
Пролет

14 ноември 2017 г.

Владимир Зарев: Героите на нашето време станаха мошениците!

"Гражданското общество е това, което може да ни изведе от състоянието, което политическата класа ни предлага 28 години."

Такова е мнението на един от най-четените съвременни български автори Владимир Зарев.

Авторът гостува в студиото на
Bulgaria ON AIR, след като преди седмица получи орден "Свети Паисий Хилендарски", връчен му лично от премиера Бойко Борисов.

Наградата се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. "Това е висока чест", каза Зарев.

Творецът заяви, че делото на Паисий Хилендарски е респектиращо и важно за националната ни съдба.

"Той е човекът, който показа и доказа, че словото може да бъде национална енергия и да се превърне в национална памет. Аз самият настоявам за това", категоричен бе гостът на телевизията.

По думите му българският народ има изключителни качества, но сме свикнали всеки от нас да решава проблемите си поотделно и това ни пречи да постигнем национално обединение, особено в съпротивата, в несъгласието с това, което политическата класа ни предлага.

Писателят има 18 написани книги, 12 от тях са романи, 10 от тях са на пазар

"В романа си "Орлов мост" аз изстрадах, че обществото не успя да озапти политическата класа и да я принуди да управлява в името на своя народ", разкри писателят.

"Като едно от добрите неща на прехода е свободата на словото, което е форма на различие. Но едно от най-лошите неща е разграбването и унижаването на труда на няколко поколения българи. Умният и моралният човек през тези 20 години беше отъждествяван като глупак, а героите на нашето време станаха мошениците", направи характеристика писателят.

"След 10 ноември хората разбраха нещо много важно, че големите пари носят ненаситна власт и ненаказуема свобода", обобщи той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар