Зима

Зима
Пролет

7 ноември 2017 г.

Кирил Ананиев ще е новият здравен министър

Ананиев бил лична кандидатура на премиера Борисов, която е била приета от останалите лидери на мнозинството

Лидерът на „Атака" и съпредседател на „Обединени патриоти" Волен Сидеров потвърди, че кандидатът за нов министър на здравеопазването на управляващите е Кирил Ананавиев.

Решението за номинация за нов здравен министър бе взето именно след среща между коалиционните партньори, като от страна на ГЕРБ присъстваха Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а от страна на патриотите - Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Първоначално не бе обявено името на кандидата за заместник на проф. Николай Петров, като бе уточнено, че той ще бъде официално оповестен, след като бюджета мине през Народното събрание. Цветанов само поясни, че той няма да е лекар и обяви, че работа на премиера Борисов е да каже името, като това ще стане на 10 ноември. Веднага в медиите обаче се завъртя името на зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев, което сега бе потвърдено от единия взели решението - Волен Сидеров.

"Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър", обяви Сидеров по бТВ.

„Ще очакваме по-дълбочинни концепции за промяна с технологията, с която ще бъдат извършени - не просто „Добър ден, аз съм еди-кой си", допълни лидерът на „Атака".

Той подчерта, че министърът е политическо лице, а политиките, които ще прилага, трябва да се базират на решенията на управляващата коалиция. Сидеров разказа, че Ананиев е бил лична кандидатура на премиера Борисов, която е била приета от останалите лидери на мнозинството. Сред другите варианти е имало лекари.

Лидерът на „Атака" похвали решението на министър-председателя да приеме оставката на проф. Николай Петров.

„В това отношение не можем да кажем, че Бойко Борисов си прави оглушки, напротив - лишава се от хора, от които би могъл, като специалисти, да има полза."

По друга обсъждана на коалиционния съвет тема - приватизацията, Сидеров подчерта, че ревизията на раздържавяването е залегнала в програмата на партията от 2005 г. насам, но сега инициативата е дошла от Бойко Борисов. Позицията на националиста е, че приватизацията е протекла по криминален начин и е важно това да се види и от „прочита" ѝ.

По темата със заканите на ДПС за „демонтаж" на националистите от властта, той каза, че е говорил с ръководството на ГЕРБ и с премиера и те го уверили, че нито един европейски фактор не е отправял забележки заради участието на „Обединени патриоти" в коалицията.

„Питайте председателя на ГЕРБ дали тази коалиция не върви по-гладко, отколкото предишната", призова Сидеров.

 Кирил Ананиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар