Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2017 г.

Разточителство в небето

Търсенето на свръхлукса на първа класа на "Емирейтс" остава силно
 
Авиокомпанията "Емирейтс", която притежава най-голямата флота за дълги полети в света, налива милиони долари за обновяването на свръхлуксозната класа на самолетите си "Боинг 777" в момент, когато другите превозвачи се въздържат от прекалени харчове. 

Президентът на "Емирейтс" - сър Тимъти Чарлз Кларк, представи новия дизайн на кабините в деня на откриването на въздушното изложение в Дубай. Той включва подови настилки от масивно дърво, множество осветителни опции и дори възможност местата в средата на салона да имат същата гледка като тези до люковете - чрез комплект от фалшиви прозорци.

Пътниците в първа класа почти са изчезнали в трансконтиненталните полети в САЩ. Което принуди много компании от бранша да акцентират на екстрите в по-евтините секции. Според сър Тимъти обаче търсенето на свръхлукса на първа класа на "Емирейтс" остава силно и тя се запълва бързо при полетите от Париж, Лондон или Китай. Обновените самолети ще полетят първо по маршрутите до Брюксел и Женева, а след това вероятно до Чикаго и Пърт.

Първоначално луксозно обзаведените кабини ще бъдат използвани само в "Боинг 777", а впоследствие концепцията ще бъде хармонизирана за целия флот на "Емирейтс", който включва и над 140 машини "Еърбъс А380s". Те са по-големи от "Боинга" и в момента са снабдени с 14 първокласни апартамента, които след обновяването ще бъдат редуцирани до единадесет.

Всъщност "Сингапур еърлайнз" първа въведе луксозните апартаменти в своите "А 380" още преди едно десетилетие. "Етихад еъруеиз" пък изкачи концепцията с едно ниво с дизайна Residence, включващ услугите на иконом и жилищни помещения.

Новите кабини на "Емирейтс" са единични, пояснява сър Тимъти, макар че в тях има достатъчно място за двама души. Но леглото не става за двама, а и хлъзгащите се врати се отварят лесно, за да могат членовете на екипажа да проверяват как се чувстват пасажерите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар