Зима

Зима
Пролет

14 декември 2017 г.

Безмълвна съм

Мораториум за лекарства. Не за фафли, нито за депутатски кюфтета или ремонт на кенефи, за лекарства...
 
Много рядко оставам безмълвна. Днес съм така – безмълвна. 

Да оставиш живи хора без изход в най-тежката битка, но вместо това да имаш милиони за охрана и луксозни возила, да имаш възможност да помогнеш, но вместо това да се изплюеш в лицето на просяк, да можеш да спасиш дори и едно дете, но вместо това да направиш коледен банкет…. 

За мен това е фашизъм, геноцид.

Аз не мога да си представя друга държава да обяви мораториум за… лечение на здравноосигурени хора. След много и много просташки речи. Тези хора там не са хора. Изчадия някакви са. Това, че са прости, видяхме, но че са толкова зли…

Представете си такова нещо в Гърция или Германия?

Впрочем, разбра се, че държавата Не плаща осигуровките на чиновниците си…

Не мога да си представя в нормална държава да събираме пари за лечение на деца, за рампи за инвалиди, за журналисти, самотни майки, бащи… Какви са тия цени на лечение, за Бога? Какво значи тук или там, ЦЕНА за операция някаква 120 000 долара или евро или лева? Какво е това? Какво значи цена за ампула животоспасяващо лекарство да е 3000 за седмица? Какъв е тоя свят, бе…?!

Струва ми се, че този път толкова прекалиха и се увъртолиха в собственото си високомерие и глупост, че това ще е краят им на тези. Е, може би не точно сега, но народът е вече извън границите на търпението.

П.П. Рашидов е изчадие. Такива типове дори най-тежкото изпитание не може да ги направи поне малко човечни. Виждала съм го да плаче за жени, пиян като задник в Дома на киното не веднъж и съм мислела, че е нежен и раним човек. Той се оказа един огромен задник.

Всички в тая партия и разните други непрокопсаници – патриоти, случайно попаднали там и за малко, днес ликвидираха десетки хора. Не ги ли е страх поне от отвъдното?


Мораториум, за лекарства, ебаси. Не за фафли, нито за депутатски кюфтета или ремонт на кенефи, за лекарства.




Виктория Тинтерова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар