Зима

Зима
Пролет

24 декември 2017 г.

Герхард Шрьодер: С Путин сме истински приятели, имам му доверие

"Да управляваш Русия никак не е лесна задача. По-скоро трябва да изхождате от това, че след Путин нещата няма да се подобрят."
 
Бившият федерален канцлер на Германия Герхард Шрьодер разказа в интервю пред немското издание Rheinische Post за работата си в руския петролен гигант „Роснефт“, както и за отношението си към руския президент Владимир Путин, предава РИА Новости, ;цитирана от "Фокус".

Според думите на Шрьодер, председателстването му в съвета на директорите на руската петролна компания е „увлекателна задача“ и в случая, за него, парите не са от особена важност.

„И знаете ли какво: ако заседавах в съвета на директорите на американска компания, а не на руска, всички биха казали: това е прекрасно. В тази критика има определена доза лицемерие“, отбеляза той.

Шрьодер подчерта, че добрите отношения с „Роснефт“ и Русия, като цяло, са в интерес на Европа и Германия в крайна сметка ще има полза от тях.

На забележката на журналиста от немското издание, че руският петролен концерн е под ударите на европейските и американските санкции, бившият канцлер отговори, че е против рестрикциите и че, според него, те ще бъдат отменени.

Герхард Шрьодер също така потвърди, че той и Путин са истински приятели.

„Да, точно така е. И ще продължи да бъде. Имам доверие на Владимир Путин“, заяви той.

Германецът обясни, че приятелството им предполага, че те споделят мненията си по различни въпроси и се критикуват един-друг, но единствено очи в очи. Освен това, той призна, че, може би, не знае всичко за руския президент, защото „всички имат тайни“.

Според гледната точка на Шрьодер, сближението между Русия и Германия е невъзможно без Путин.

„Да управляваш Русия никак не е лесна задача. По-скоро трябва да изхождате от това, че след Путин нещата няма да се подобрят. Крачката към сближаване може да стане постепенната отмяна на взаимните санкции“, поясни той.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар