Зима

Зима
Пролет

7 декември 2017 г.

Пет признака, че е любов, а не е просто секс

Любовта и страстта често се бъркат, защото първият знак на любовта обикновено е сексуалното желание.

Това е съвсем нормално. Появява се прилив на сексуално животинско желание, когато сте около някого, когото намирате за привлекателен.

Похотта е силно сексуално желание. И това не е лошо нещо – просто обикновено не продължава дълго. Не всяко силно сексуално желание се превръща в любов, но това също е възможно.

Ето как можете да разберете дали става дума за любов или е просто секс:

1. Отделяте време да се опознаете

Давате си достатъчно място, за да създадете общи преживявания. Ако не сте пътували с този човек, има вероятност да не сте съвсем наясно с неговата личност. Когато се отправите на пътешествие заедно, може да се появи съвсем нов човек.

2. Чувството не преминава
Сексуалното желание и истинското привличане могат да се развият в любов. Искреното привличане, което се развива в нещо по-дълбоко, не се включва и изключва.

3. Намесени са и други чувства

Ако любовта е придружена от чувство на страх, ревност или привързаност (тежка контролираща енергия), е по-вероятно да бъде похот. Любовта е постоянство, което съществува във всеки човек – тя се дава и получава и оставя усещане за лекота, не за тежест.

4. Чувството се засилва, вместо да намалява

Любовта има силата да се справи с всякакви бури. Тя е толкова силна, че може дори да обичате повече от един човек по едно и също време.

5. Любовта е взаимна

Към различните хора изпитвате различна степен похот и любов. Можете неправилно да предположите, че колкото по-голямо е сексуалното желание, толкова по-истинска е любовта. Но това не е непременно вярно.

Любовта трябва да съществува във всеки партньор, за да изживеете радостта и екстаза ѝ пълноценно. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар