Зима

Зима
Пролет

16 декември 2017 г.

Орлин Павлов: Искам да се състезавам само със себе си

"В „Скъпи наследници“ всички си станахме като семейство и от всеки попивах опит като гъба."

- Орлине, ще стартираш новата година ударно като актьор – с премиерите на „Скъпи наследници“ и „Нокаут“ на Ники Илиев през януари. Да започнем от сериала на бТВ. Ако трябва да опишеш героя си с три думи, кои ще са те?

- Той е много волеви човек, непреклонен. Абсолютен оптимист е и винаги помага на другите, без да мисли за себе си. Дава всичко, за да спаси родното си село, за да пази природата, раздава се максимално и за приятелите си.

- Това е най-мащабната телевизионна продукция заснемана у нас до момента. Работихте над година по проекта. Кой ти беше най-екстремният момент на снимачен сет?

- Може би сцената, в която катерихме едни скали до Своге. За да имаме кадър и аз да съм в него, трябваше да си повися на една прилична височина.

- Спортовете са широко застъпени в сюжета, видях педълбординг в трейлъра.

- Учихме се да караме педълбординг на Панчаревското езеро, да, карахме байкове в гората и това също беше екстремно. Всъщност, да ти кажа с какво започва сериала – качиха ме на един спасителен хеликоптер и за пръв път видях София от птичи поглед. Гледката беше убийствена! Героят ми е пометен от лавина и едва оцелява, но няма да издавам повече.

- Главните герои са 30. Кой от лицата в каста преоткри като колега и приятел по време на снимките? С кого имаш най-много сцени?

- С Дарин Ангелов и Юли Петров на екран развиваме спортен клуб, но сме си приятели и в живота. Много близки си станахме с Георги Кадурин и Виктория Колева. Сцени доста имам с Лорина Камбурова, която зрителите познават от „Връзки“, и Даяна Ханджиева. Тя е млада актриса, съвсем непозната, но прави страхотна роля, един от основните персонажи е. Ще видите още Койна Русева, Веселин Калановски, Петко Венелинов, Димитър Баненкин, Вальо Танев, Антоний Аргиров, голямата Цветана Манева... Ще изпусна някого, но всички си станахме като семейство и от всеки попивах опит като гъба. Михаил Менкаджиев ме извика на среща, за да ми каже, че планира заснемането на мащабен сериал, че има един герой, голям авантюрист, който смята, че е за мен, и че той ще отиде до едно село Бели Вит. Всичко ми звучеше като приказка. После това село изникна пред очите ми, то е съвсем истинско и построено специално за сериала. От него започват приключенията.

- Ако трябва да перифразираме заглавието на поредицата по-философски, кое е твоето най-скъпо наследство – като качества, талант, пренесен от семейството ти?

- Мисля, че съм взел много важни неща от майка ми и баща ми, като талант за пеене и сценичен усет. Останалото е въпрос на много работа и късмет, как ще ти се случи животът, как ще използваш уроците му.

- В „Нокаут“ ти се наложи да се наложи да усвоиш езика на глухонемите. Как се справи с това предизвикателство?

- Имах помощ лично от Росица Караджова, с която се запознах още покрай Dancing Stars - страхотен сладур! Тя ми показа как да усвоя изреченията, които трябваше да превеждам на Гари (б.а - Дърден) във филма. В тази история си партнирам още с прекрасните Саня Борисова, Башар Рахал, Катето Евро, която играе моя майка, Сашо Кадиев, Георги Стайков.

- Предизвикахте фурор в циганската махала в Банско. Имаш ли смешна случка от снимачния процес?

- О, в Банско беше много колоритно! Имам няколко видеа как Гари е обграден от малки ромчета, които искат автографи и снимки с него, а после го подпукаха да играят джаги. Един му викаше: „Гари, Гари, аре, заведи ме в Холивуд!“ (б.а. - смее се). Трудно беше да вляза и във форма, нали играя бивш шампион по кикбокс. Тук е моментът да благодаря на Тихомир Винчев, мъжа на Яна Маринова, за страхотната бойна хореография. Осъзнах колко е труден за истинските каскадьори и спортисти целия снимачен процес, това е къртовски физически труд, аз едва издържах! Ще ти кажа само, че отслабнах с 4 кг за един ден – този, в който снимахме боя в Студентски град. Гари имаше два такива дни, не знам как изкара.

- Разкажи ми повече за партньорството си с него. Делили сте апартамент и в Ню Йорк, където Ники Илиев завърши филма си. Що за човек е той, какво видя зад фасадата на звездата?

- Гари е супероткрит, много истински. Той освен всичко е артист със страхотен тембър, свири на китара, в момента живее в Европа и изнася доста концерти. Врял и кипял е в Ню Йорк, може да ти говори с часове за джаз и фънк. Много земен човек.

- Завел те е в църква с госпъл хор в Харлем. Представям си много медитативно цялото преживяване. Така ли беше?

- Да, но беше и много пречистващо. Да ти кажа, с приятелката на Гари бяхме единствените бели вътре и на петата минута започнахме да плачем в абсолютен синхрон от емоция. Този хор беше малък, от максимум 20 човека. Гари каза, че е ходил в друга църква с хор от 300 души, където няма място да ходиш. Всички бяха там, за да изповядат пороците си, страховете си, мечтите си. Един става и казва „Аз сгреших, искам прошка!“, останалите го подкрепят. Може би това е голямата разлика между тях и нас – ние сме по-сдържани, докато те си казват всичко, отивайки на църква. Танцуват, пеят, отчето пита „Колко от присъстващите тук са на 60?“. 20 човека вдигнаха ръка. „Колко са над 80?“. Двама души вдигат ръка, едната чернокожа бабка, голям сладур. Тя запя и хорът поде след нея. Усещаш как всички са там, за да се подкрепят, и никой не те гледа с какви дрехи си, слаб ли си, дебел ли си, богат ли си. На финала всички пийват, хапват, прегръщат се и се прибират заредени при семействата си.

- И после?

- После Гари ни разведе из Харлем. Той не е толкова опасен вече като квартал, станал е по-туристически. Живял е дълго там и хората го познаваха по улиците. Заведе ни в любимото си ресторантче, една певица дойде при нас да ни пее, опитахме от пилето и с царевичен хляб – не съм ял нещо по-вкусно през живота си!

- Докато сме на вълна пеене - какво ти предстои като мащабен проект след концерта трибют на Синатра, който направи преди около две години?

- Имаме филм към този концерт, който скоро ще пуснем. Режисьорът Вито Бонев и операторът Александър Станишев свършиха страхотна работа, показват как се прави един такъв спектакъл - от първоначално нахвърляните идеи, до пробите на костюми и репетициите с филхармонията.

- Печелил си две риалитита до момента –„ВИП Брадър“ и Dancing Stars. Приключи ли тази част от биографията си, или все още има формат, който би те изкушил да се включиш?

- Стига ми толкова. Вече искам да се състезавам само със себе си.

- Как ти се отразява истерията около коледния шопинг? Близка ли ти е въобще материалната страна на празника?

- Няма да имам време. На когото му е готино да пазарува знае, че между Коледа и Нова година трябва да отиде в чужбина, където намаленията са истински и за 400 евро ще си дойдеш с шест торби дрехи и ще си освежиш гардероба за две години напред.

- Така е. А каква е традицията за празнуване на Коледа в семейството ти? Имаш ли отношение към храната, или само към изяждането й?

- Към изяждането имам велико отношение – за съжаление продължавам да се храня много бързо, така и не се отучих от този навик. Но чакай да ти кажа нещо готино – преди Коледа, на 18-и, с Орлин Горанов и Еделина Кънева ще направим концерт в българското посолство в Рим по покана на Жана Яковлева и Борислава Чакринова. Иначе за Коледа се събираме всички със стожера на семейството, баба ми Иванка. Тя е на 90, велик човек. Непрекъснато повтаря: „За какво съм ви аз, само ви преча, в тежест съм вече“, а не осъзнава колко важна е за нас всъщност, какъв фамилен фундамент е.

- Каква е равносметката ти за отиващата си година – има ли нещо, което не ти достигна, нещо, което ти се щеше да беше направил по друг начин, с друг подход?

- Винаги когато играеш или записваш нещо и след това се гледаш, ти се ще да си направил нещата по-добре като глас и присъствие. Но въпросът е да си успял да запазиш емоцията и на мен ми се получи. Годината ми беше страхотна, имах честта да съм част от „Скъпи наследници“, този уникален проект на бТВ и братя Менкаджиеви, който е мечта за всеки актьор.

ВИЗИТКА:

- Роден е на 23.4.1979 г. в София в семейство на оперните асове Тиха Генова и Орлин Павлов

- На 14 г. е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев и в трупата „4хС”, а в последствие завършва Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Сценични синтетични изкуства”

- Паралелно със следването работи в Държавния сатирично-вариететен театър в Габрово като актьор в продължение на две години

- Като музикант е обикалял скандинавските страни на кораб, а при завръщането си в у нас през 1998 г. започва работа като пеещ сервитьор в столичния ресторант „Опера“, където част от персонала са още Галя и Миро от бъдещия дует „Каризма“, Тони и пианистът Живко Петров

- Фронтмен е на „Каффе” от 2002 г. до 2006 г., с които представя страната ни на „Евровизия“

- Снимал е в бг сериали като „Отплата“ и „Домашен арест“, а от 15 януари, всеки делник от 18 ч ще го гледаме в „Скъпи наследници“ по бТВ. Сюжетът на комедийната драма се върти около семейство, заставено от патриарха си да живее на село в продължение на година, за да получи наследство от 1,2 милиона евро. Павлов изпълнява и основното парче от саундтрака на поредицата „Още малко“



  Интервю на Надежда Попова, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар