Зима

Зима
Пролет

30 декември 2017 г.

Равноправие и уважение - основата за развитието на отношенията Русия-САЩ

Владимир Путин отправи поздравителни послания до чуждестранни лидери

"Равноправието и взаимното уважение трябва да бъдат основа за развитие на отношенията между Русия и САЩ."


Това заявява руският държавен глава Владимир Путин в поздравително послание по случай Коледа и Нова година до президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Това би позволило да напреднем в изграждането на прагматично сътрудничество, насочено към дългосрочна перспектива", се казва в посланието на руския лидер, цитирано от пресслужбата на Кремъл.

В поздравления към германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел Путин изразява надежда, че през 2018 г. Русия и Германия ще постигнат напредък в решаването на актуални международни проблеми, което ще съдейства за укрепване на сигурността и стабилността в света.

Президентът на Русия поздрави по случай празниците кралица Елизабет Втора и премиера на Обединеното кралство Тереза Мей, като прикани за развитие на руско-британското сътрудничество в името на изконните интереси на двата народа и на цяла Европа.

В послание до френския президент Еманюел Макрон Путин заявява: "Разчитам да продължим конструктивния диалог с теб и съвместната дейност за укрепване на руско-френските връзки. Очаквам твоето посещение в Русия".

Успехите в развитието на руско-китайските отношения, постигнати през отминаващата година в сфери като външнополитическото взаимодействие, науката, техниката, културата и хуманитарната дейност са сред основните акценти в поздравително послание на руския лидер до президента на Китай Си Цзинпин по случай Новата година и наближаващия Празник на пролетта, смятан за най-важния традиционен празник в Китай.

Владимир Путин потвърждава готовността за по-нататъшна обща работа с цел засилване на всеобхватното доверително партньорство и стратегическото взаимодействие между Русия и Китай.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар