Зима

Зима
Пролет

6 декември 2017 г.

Бойко Рашков: Не можем да гарантираме на гражданите пълна проверка дали са били подслушвани незаконно

Исканията за подслушвания по отношение на корупция са толкова малко, че според Рашков е излишен, какъвто и да е нов орган за борба с корупцията

След опити да бъде осуетено изслушването на шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков в парламента, след лупинги с прегласувания, след обявяване на открито заседание и сто пъти наблягане на факта, че не може да се говори с имена и да се изнася класифицирана информация, Рашков все пак бе изслушан в парламента.

Въпреки че няма регламент за време, депутат от ГЕРБ прекъсна Рашков и видимо го вбеси. Бойко Рашков все пак запази хладнокръвие и изнесе убийствени факти за тоталното не само безхаберие, но и поръчкавостта на подслушванията в България, бъкащи от нарушения, предимно дирижирани от ДАНС.

„Блокирана е дейността на Бюрото за контрол върху СРС“, категоричен бе Бойко Рашков и заяви, че е отказвана информация от страна на ДАНС на Бюрото за случаи, за незаконно подслушване.

8000 разрешения от съд са дадени за подслушване, но не са приложени от страна на ДАТО, като по никакъв начин няма писмено обосноваване защо „не“ са приложени. Бюрото е сезирало прокуратурата – от там – никаква реакция!

Унищожавани са СРС със секретен характер – уведомена е прокуратурата, но оттам – никаква реакция!

Не са уведомявани всички лица дали към тях са прилагани нерегламентирано СРС.

Бойко Рашков бе убийствено категоричен: „Не можем да гарантираме на гражданите пълна проверка дали са били подслушвани незаконно, защото отговорите от страна на прилагащите СРС институции НЕ ОТГОВОРЯТ НА ИСТИНАТА!!!“

Рашков натърти, че такъв случай е имало и за бивш политик, както и за магистрат, за да се установяла връзката на този магистрат с политик, който „е тук в тази парламентарна зала“.

За случая „Гатев“ Бойко Рашков бе рязък, че това е посегателство срещу Бюрото за контрол на СРС и посочи, че по „случая Гатев“ ДАНС дори са намесили и семейството на Рашков, съпругата му, като било посочено някакво варненско село, с което съпругата му иначе няма нищо общо.

Рашков каза още, че преди дейността на Бюрото за контрол върху СРС е царял абсолютен хаос в тази дейност, а сега след като Бюрото е показало, че върши добра работа, „НЯКОЙ“ иска то да бъде смачкано.

Рашков каза още, че съдиите са занимавани с искания от службите, които са писани некадърно, без никакво елементарно познаване на закона: „Занимават съдиите с искания, които не отговарят на законовите реквизити, някои от службите още не са научили какви искани да изготвят, така се хаби време и се занимава съдията, защото един отказ на съдия е от 2 до 5 страници“. Същото се отнасяло и за исканията от страна на прокуратурата.

Исканията за подслушвания по отношение на корупция /!!!/ са толкова малко /!!!/, че Рашков отбеляза, че при това положение, направо е излишен какъвто и да е нов орган за борба с корупцията. Очевадно стана ясно, че СРС не се използват за битка с корупцията!!!





Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар