Зима

Зима
Пролет

18 декември 2017 г.

Кога двойките се разделят най-често?

Около Коледа е пикът на разделите
 
Краят на една връзка никога не е безболезнен и сякаш няма подходящ момент това да се случи. 

Връзките се разпадат през цялата година, но има няколко периода в тези 365 дни, когато много двойки слагат край на любовта си. Кои са те?

Две седмици преди Коледа

В последните дни на ноември и първите на декември е пикът на разделите сред двойките. Това далеч не е свързано с настъпващия край на годината и равносметките, които правим за живота си. Някои партньори осъзнават, че сегашната им половинка не е подходяща за представяне пред семейството, ето защо слагат край на връзката си.

По време или след Коледа

Коледа е време за тържества, пътувания, за купуване на подаръци. По това време на годината семействата организират почивки, събирания и ако имаме нова връзка е добър момент да представим новата си половинка. За съжаление по време и след приключване на коледните празници, край на любовта си слагат не само двойки с нова връзка, но и такива с дългогодишни взаимоотношения.

Последните дни от годината са времето, в което си даваме сметка къде се намираме в живота, в отношенията с половинката. Правим планове за новата година, мислим какво искаме да постигнем в любовта, в личен и професионален план. И ако в тези планове искаме да продължим сами напред, ако връзката ни не фигурира в тях, тя просто приключва.

В допълнение неразбирателството с близките на любимия човек, охарчването за подаръци, неудовлетвореността от зимната почивка, може да се окажат причина двойките да се разделят.

Около Свети Валентин

Свети Валентин е дългоочакван ден за повечето дами. Това е времето в годината, когато романтичните вечери, цветята, подаръците, балоните, сякаш имат най-висока стойност. Извън красотата на романтиката около този празник, много двойки слагат край на взаимоотношенията си.

Причините за това са много. В някои случаи мъжете не зачитат желанието на партньорката си да отпразнуват празника и това кара дамите да прекъснат връзката си или има неоправдани очаквания от двете страни. В други случай прекаленото напрежение около Свети Валентин действа стресиращо на двойките и особено на представителите на силния пол.

Но по това време в годината някои двойки се разделят заради стара любовна травма. Той или тя може би са съгрешили преди време и партньорът намира за необходимо рано или късно да си го върне, слагайки край на връзката точно на Свети Валентин.

Пролетта и/или лятото

Нов сезон, либидото се покачва. Усещаме се по-красиви, желани и в даден момент си даваме сметка, че трябва да направим пролетно почистване не само на дома, но и на връзката си. Слънчевата светлина повишава нивата на серотонин и допамин, които са отговорни за нашето добро настроение и любовна нагласа. Нивата на тестостерон също се повишават.

Готови сме да се преродим заедно с природата и ако връзката ни не е хармонична, ще сложим край, за да намерим нова или просто за да се позабавляваме без сериозен ангажимент. 


Може би ще се изненадате, но няколко звездни двойки, сред които Ник Кенън и Марая Кери, Зак Ефрон и Мишел Родригес, Бритни Спиърс и Дейвид Лукадо слагат край на връзката си през лятото.


 
Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар