Зима

Зима
Пролет

14 декември 2017 г.

Валери Симеонов: Не искам да виждам Борисов след изработването, което направи

"Премиерът компрометира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско."
 
Вицепремиерът Валери Симеонов скочи срещу министър-председателя Бойко Борисов. 

Ябълката на раздора е решението за втория лифт в Банско, което на практика бе замразено от премиера.

„Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризма, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират". 


Това заяви по BIT вицепремиерът Валери Симеонов.

„Разбрах, че Борисов е пуснал есемес на Тома Белев в 10 ч. сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Фейсбук", заяви още Валери Симеонов.

„Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане - да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и искат да си начешат егото!", категоричен е Симеонов.

„Не искам да го виждам след това изработване, което направи", допълни Симеонов за премиера Борисов.

Вицепремиерът отказа обаче да коментира разногласията си с министъра на туризма Николина Ангелкова. Симеонов иска да премахне всякакви преместваеми обекти от плажовете, докато Ангелкова е съгласна, че трябва да има регулация, но е недопустимо да не се развива търговия край морето.

„Министър Ангелкова говори едни обширни и напоителни глупотевини относно моето предложение. Не мога да я коментирам", допълни вицепремиерът.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар