Зима

Зима
Пролет

10 януари 2018 г.

Н. Кокинов: Голата истина е, че държавата няма успехи при разкриването на поръчковите убийства

"Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно."
 
"Изпитвам леки съмнения, че "Наглите" е движещия мотив за убийството на Петър Христов. Смятам, че генезисът се корени в нещо по-прясно. Не може да бъде изключван и личният мотив. В момента гадаем". 

Това каза по БНТ бившият градски прокурор на София Николай Кокинов по повод убийството на бизнесмена Петър Христов, като заяви още, че според него няма връзка между стрелбата срещу данъчен служител и това убийство.

„Обществена тайна е, че много от затворниците използват нерегламентирана комуникация, мобилни телефони и прочие, които не би трябвало да ползват. Очевидно, че някой трябва да направи нещо в тази администрация. Не смятам, че прокуратурата трябва да бъде натоварена с всички очаквания на обществото", коментира Кокинов.

Бившият градски прокурор коментира, че не вижда връзка между стрелбата срещу данъчния служител през декември и убийството на Петър Христов.

„По-скоро символиката е "Виждате ли, чувствам безнаказаност." По този тип престъпления държавата няма почти никакви успехи. Това е голата истина. Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно. Дано не съм лош пророк, но опитът ме води до този извод. Това е класическо поръчково убийство, в което няма пряка връзка между изпълнителя на деянието и жертвата. Обикновено след такъв тип престъпления изпълнителите изчезват, много рядко оцеляват", каза бившият прокурор на София.

По думите на Кокинов властите дължат един много сериозен брифинг за убийството в Нови Искър. Според него никой не е издирвал Росен Ангелов през последните години.

„В момента ситуацията с намерения мъртъв е изключително давна за всички разследващи и ги провокира към някаква ленивост. Важно е да се разбере дали това е истинският извършител, тъй като имаше разлики в твърденията за оръжието и други неща около убийството. Поредица от странности има. Дори е странно мястото на трупа. Странно е толкова време след деянието да не бъде открит този човек", допълни Николай Кокинов.




Няма коментари:

Публикуване на коментар