Зима

Зима
Пролет

5 януари 2018 г.

Нова тъпотия! Медиите виновни, че Росен духнал под носа на ченгетата

За пореден път некадърността на професионалното ръководство взема връх...
 
Медиите са виновни за това, че опасният Росен е духнал по носа на ченгетата, тъй като много рано огласили за полицейската акция в Луково. 

Тази опорна точка пробута тази сутрин в една от националните телевизии кметът на селото Румен Колев.

Мъжът, обаче си спести много нелицеприятни подробности за работата на ченгетата, за да не лъсне колко безпомощно и некадърно действат и по този случай. За това ще напомним на Колев и тези, които го активират да говори идиотщини с някои факти.

Първо, медиите няма откъде да научат за действията на полицията, освен от „достоверните източници“ в МВР.  Обичайно това са или началниците, които не гонят резултати, а светкавичен рейтинг, или оперативните работници, пряко ангажирани със случая. Обществена тайна е, че информацията от вътрешното ведомство от край време тече към журналистите като през гевгир и никой не е в състояние да спре кранчето.

Части на жандармерията са започнали да се струпват в Луково още в ранни зори, много преди медиите да съобщят за операцията.  Появата на тежко въоръжени мъже и техника няма как да остане незабелязана в региона, в който иначе рядко стъпва униформен. Подобна информация се разнася със скоростта на светлината. Логично е самият Росен Ангелов да е видял суетнята и да е духнал.

Куриозен и непрофесионален е начинът, по който ръководството на МВР реши да залови евентуалният извършител на шесторно убийство. Без да е проучила предварително района и къщата, където той е живеел, полицията струпа масовка, за да го търси. Дори елементарно тайно наблюдение на къщата не е било организирано. Това са азбучни истини, които кой знае защо се пренебрегват. Експерти с опит са категорични, че е можело да се организира и тих подход към мястото, така че да не се даде възможност на Росен да си плюе на петите, а да бъде изненадан. Вместо това, ръководството реши да бие първо тъпана, а след това да действа. Явно "ювелирната" акция в Лясковец, не им е обица.

Кметът Колев изрече още куп небивалици. Например, че "опасният мъж" бил водил момиченца в къщата си. Ами като е водил момиченца, къде е дремал кмета и други от селото и не са съобщили в полицията? Кои момиченца е водил, защо няма оплакване от родители в прокуратурата или полицията? Кметът признава също, че местните и той знаели, че Росен живее в тази къща. Щом са знаели, защо не са казали на разследващите, а се е наложило те да я издирят и след това да се оправдават, че така изгубили време и "опасният мъж" имал възможност да избяга и да се укрие.

Масово шесторно убийство продължава да бъде не само неразкрито, но и да не е ясно дали наистина се търси истинския извършител или се действа на сляпо. За пореден път некадърността на професионалното ръководство взема връх и няма да е изненада, ако разкриването на кървавата баня се проточи във времето без гаранции за успех.

Не са виновни медиите и журналистите, а назначаването на хора в МВР, които нямат понятие от работата, която трябва да организират и вършат.  И ако Борисов, Цветанов и Цацаров не са разбрали досега, че информация от МВР изтича към медиите целенасочено, под контрола на висши ченгета, включително и главният секретар Младен Маринов - време е да се замислят. Ако този процес е по силите им, разбира се.

Да си бил шофьор на Мето Илиенски не е достатъчно, за да разбираш от полицейска работа. Обратното е.





Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар