Зима

Зима
Пролет

31 януари 2018 г.

Шефът на НСО Ангел Антонов подаде оставка

В средата на януари Военно-окръжната прокуратура започна проверка срещу НСО и ген. Антонов заради сигнали за разхищение на средства
 
Директорът на Националната служба за охрана генерал Ангел Антонов е подал оставка в понеделник вечер, съобщава БНР.

Към момента Ангел Антонов отказва коментар. Официалното потвърждение за оставката му обаче дойде на днешното заседание на правителството, на което тя бе гласувана.

"Министерският съвет дава съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана.

Ген. Антонов е депозирал пред Президента на Република България писмо, с което желае да бъде освободен от поста. Решението на Министерския съвет във връзка със съгласувателно писмо от администрацията на Президента, каквото е изискването на Закона за НСО", написаха от правителствената пресслужба.

Още преди седмица се появи информация затова, че генерал Антонов ще бъде сменен или пък че ще подаде. Тогава той отрече това да е факт.

Както е известно в средата на януари Военно-окръжната прокуратура започна проверка срещу НСО и ген. Антонов заради сигнали за разхищение на средства. По-специално, че ловни излети на Антонов били маскирани като командировки.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар