Зима

Зима
Пролет

4 януари 2018 г.

Какво не трябва да правите при раздяла

Да си го кажем – раздялата не е приятно нещо, но може най-малкото да бъде цивилизована и след като болката мине, двама души да си останат приятели.
 
За целта просто избягвайте следните „грешки“:

1. Не го/я обиждайте и не говорете зад гърба му

В самия момент на раздяла, вероятно сте афектирани. Ако вие сте нараненият/ата, ще ви се иска да го наругаете и да „го/я съсипете“ пред хората. Не го правете. Не говори разумът, а емоциите. След като мине малко време ще осъзнаете, че сте направили грешка, но може да е прекалено късно и да сте обидили този човек по начин, по който той няма да ви прости и ще си тръгне завинаги от живота ви.

2. Не казвайте: „Не си виновен ти, аз съм!“

Ако мислите, че тези думи ще накарат вече бившата ви половинка да се почувства по-добре, лъжете се. Експартньорът/ката ви не е глупав/а и със сигурност осъзнава, че само му/ѝ замазвате очите, което може само да го/я подразни. Евтино извинение без никаква стойност!

3. Не бързайте с „ще си останем приятели“

Той/тя не мисли така поне в момента. Това не са думи, които се изричат на раздяла, а процес, който може да се случи след известно време и то ако и двете страни го желаят.

4. Не парадирайте с новия/новата си

Може бързо да сте си намерили нова половинка и да сте щастлив/а с нея, но проявете някакъв такт и не го/я навирайте в лицето на бившия/бившата. Неуважително, болезнено и напълно ненужно е, ако искате да запазите поне някакви цивилизовани отношения.

5. Не му/ѝ звънете дори да сте изкушени


Край значи край... поне в повечето случаи. И дори да обърнете 3 големи не е никак добра идея да звъните на бившия/ата и да хленчите като малко дете. Или по-лошо, да го обиждате! Извинението на трезво няма да изтрие случилото се и негативните чувства, които вече сте оставили у другия.

6. Не късайте с SMS

Или по Фейсбук, Инстаграм, Скайп, Вайбър. Съобщението за раздялата трябва да стане лице в лице. Всеки друг формат е проява на безхарактерност и неуважение.


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар