Зима

Зима
Пролет

9 януари 2018 г.

Европо, ще ти пратим шалчетата и шопската в колети. Не идвай!

Цели 6 месеца София ще е под кошмарна транспортна блокада

Още утре София ще е под блокада, евроблокада. 


Булеварди ще бъдат затворени, автобуси ще бъдат спирани, може и метрото да притвори вратите.

Ще се изсипят едни хорица – чиновници от 28-те страни еврочленки и услужлива България, ще затвори София, че да ги пренесе до МС, НС, НДК-то, Народния театър... да видят хората, да се дивят на... безлюдната ни столица.

А нас, простосмъртните столичани – кучета ни яли. Кой помисли за това как ще отидем на работа, а после – как ще се приберем?

Ключови булеварди ще бъдат closed: "Цариграско", "България", "Брюксел", столичният център ще бъде засипан с кашпи и прегради и защо? За да дойдат едни лелки и чичовци, да си вземат шалчетата, вратовръзките, да отморят на наш гръб в някой хотел, да друснат хорце, да хапнат шопска и кавърма и да си отидат по живо, по здраво.

А ние, затворени в автобусите и по колите си, ще преглъщаме смога над София, в очакване униформените да отпушат трафика и да се докопаме до работните си места.

А бизнесът на онези, които ежечасно пресичат София нашир и длъж, за да зареждат магазини, да разнасят пратки, да ремонтират телевизори и климатици например? Дали ще издържи, а?

Може и еврочиновниците да не са ни виновни, те хората си щъкат по света, виновни са ни родните чиновници и полицията, която в угода не едните, ще навреди на другите.

Вместо да оправяме за 45 млн. лева непоправимия НДК, за тия пари да им бяха спретнали една заличка до ВИП-а на летището, да си идват, да си бъбрят и да си ходят. И без това от нас не зависи кой знае какво.

Ще речете Brexit, Западни Балкани, Турция... теми, които ще са на дневен ред у нас.

Нито Великобритания ще си тръгне сега, нито Албания ще получи дата за ЕС, нито Турция ще види скоро Брюксел отблизо.

Да не говорим, че високите евроглави (Юнкер, Туск, Таяни...) ще дойдат на два пъти у нас – веднъж на 11 януари, и веднъж в средата на май, но ние ще сме под блокада – цели 6 месеца.

25 хиляди европейци щели да дойдат. Да не идват, ще им пратим по колети шалчетата и шопската, но София да е отпушена.

Или пък родните чиновници и униформени да организират трафика така, че да няма засегнати. Което май е доста по-трудно...



Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар